Партнери з розвитку допоможуть громадам у створенні ЦНАПів

У межах Проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» від громад надійшло 95 заявок на інституційну підтримку у створенні Центрів надання адміністративних послуг. 

На початку грудня буде визначено близько 30 учасників – перших отримувачів допомоги. Відбір проводитиме комісія, до якої увійдуть представники Міністерства розвитку громад та територій, Міністерства цифрової трансформації та експерти Проєкту.

Громади, які не пройдуть перший етап відбору, отримають допомогу пізніше. Термін реалізації Проєкту: вересень 2021 року – вересень 2023 року.

Зазначимо, ініціатива PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» є шведсько-українським проєктом для України з підтримки реформи децентралізації. Її мета – посилити потенціал місцевих органів влади надавати послуги на благо жителів України. Проєкт фінансується Урядом Швеції через Шведське агентство міжнародного розвитку Sida та реалізується SKL International – дочірньою компанією Шведської асоціації місцевих влад та регіонів (SALAR). 

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов зазначив, що у межах Програми «U-LEAD з Європою» у громадах України створено та модернізовано близько 600 Центрів надання адміністративних послуг. 

 

 

Джерело інформації

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...