Територіальним громадам Красноградщини надали методичну допомогу з участі в обласних конкурсах

Триває череда проведення виїзних семінарів-практикумів з надання методичної допомоги для територіальних громад області. Сьогодні семінар-практикум проведено для громад Красноградського району.  В ньому взяли участь  представники Красноградської міської, Зачепилівської, Кегичівської, Сахновщинської селищних, Наталинської, Старовірівської сільських територіальних громад.

В заході взяли участь  голова Красноградської районної ради Володимир Птишник, голова Красноградської міської ради Світлана Кривенко, перший заступник голови Красноградської райдержадміністрації  Наталія Осадча, начальник відділу територіальних громад, інвестицій та проєктного менеджменту обласної ради Олена Мороз та координатор по зв'язках з громадами Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Юлія Лугова.

Олена Мороз звернула увагу присутніх, що метою обласного конкурсу кращих практик місцевого самоврядування «Крок до успіху», який започаткований у 2021 році, є відбір, визначення і поширення успішних практик органів місцевого самоврядування Харківської області щодо реалізації проєктів, програм, комплексу заходів, що позитивно впливають на сталий розвиток громади.

На семінарі розглядалось також питання розбудови ефективної системи надання медичних послуг населенню шляхом фінансової підтримки місцевих ініціатив, соціально-економічного розвитку громади, особливості реалізації проєктів-переможців цьогорічних обласних конкурсів, таких як конкурс проєктів місцевого та територіального розвитку «Разом в майбутнє» та конкурсу мініпроєктів «Ефективна медицина в громаді».

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...