Розпочинає роботу Академія жіночого лідерства для депутаток сільських та селищних рад

Український Жіночий Фонд у партнерстві з Національним Демократичним Інститутом запрошує на навчання до Академії Жіночого Лідерства (АЖЛ) для депутаток сільських та селищних рад.

В програмі - принципи місцевого самоврядування, механізми прийняття результативних рішень, інструменти діяльності депутатського корпусу, гендерно-орієнтоване планування і ефективне використання коштів громади з урахуванням потреб та інтересів мешканців і мешканок своєї громади та впровадження принципів рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад.

Два цикли АЖЛ включатимуть теми:

• вимоги до сучасного лідерства та сучасної лідерки,
  • перешкоди впровадженню політики рівних прав і можливостей,
  • принципи гендерно-орієнтованого врядування,
  • ґендерні профілі громад та врахування потреб вразливих категорій населення,
  • повноваження та правовий статус депутата місцевої ради,
  • створення та діяльність депутатських груп з гендерних питань,
  • комунікаційна стратегія для розвитку громади.

Участь у АЖЛ є безкоштовною.

Учасниці тренінгів: депутатки сільських та селищних рад і голови територіальних громад  з усіх областей України сформують 2 навчальні підгрупи (по 20-22 учасниці кожна) та  навчатимуться очно протягом 3-х днів.

Попередні дати навчання: перша підгрупа – 17-19 листопада, друга підгрупа – 18-20 листопада 2021 року. Орієнтовне місце проведення – м.Київ.

Вимоги до кандидаток: депутатки сільських/селищних рад або голови територіальних громад зі всіх областей України (жінки, які проживають у сільській місцевості).

Для участі у тренінгах Академії Жіночого Лідерства необхідно заповнити анкету за посиланням: http://surl.li/ajixz

Після закінчення навчання учасниці, які брали участь у всіх тренінгових днях, отримають сертифікат учасниці АЖЛ.

Запитання надсилати координаторці проєкту Олені Кисельовій за адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. В темі листа просимо вказати «Ваше Прізвище_ АЖЛ для депутаток сільських та селищних рад».

Кінцевий термін заповнення анкети та подання документів – 28 жовтня 2021 року.

Про результати відбору експертної комісії буде повідомлено 5 листопада 2021 року.

Проєкт впроваджується Українським Жіночим Фондом у співпраці із Національним Демократичним Інститутом (NDI) у рамках програми “Підтримка жінок-лідерок в Україні” за підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...