Мінрегіон підготував важливий для територіальних громад документ

Виконавча дирекція Асоціації направила до УАРОР ряд пропозицій спрямованих на покращення тексту

Методичних рекомендацій щодо порядку розроблення, затвердження, реалізації, проведення моніторингу та оцінювання реалізації Стратегій розвитку територіальних громад, які підготовлені фахівцями Мінрегіонбуду.

Методичні рекомендації  комплексно визначають складові  єдиного стратегічного планувального циклу та єдині підходи у державі щодо організації та розроблення стратегій розвитку територіальних громад.

Разом з тим, зазначено, що Методичні рекомендації, хоч і мають рекомендаційний характер, але вони потребують зазначення суб’єкту затвердження, що визначить статус документу, який наразі незазначений. На наш погляд, такий важливий для територіальних громад документ мав би затверджуватись Кабінетом Міністрів України.

Прийняття Методичних рекомендацій, з урахуванням зауважень, сприятиме системному  розвитку територіальних громад, а відтак і місцевого самоврядування в цілому.

Чекаємо на остаточну редакцію документу, який у подальшому Асоціацією буде досконально опрацьований з відповідними фахівцями місцевих рад області.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...