В Чугуєві відбувся семінар – практикум для громад Харківської області

Сьогодні, 27 вересня, у місті Чугуїв відбувся навчальний семінар – практикум для громад Чугуївського району Харківської області.

Спікер заходу Олена Мороз, заступник начальника управління з питань територіального і місцевого розвитку та міжнародних зв’язків, начальник відділу розвитку територіальних громад, інвестицій та проєктного менеджменту виконавчого апарату Харківської обласної ради  розповіла запрошеним про написання проєктів на участь в обласних конкурсах, правильність підготовки документів та наголосила на важливих аспектах при підготовці підсумкових звітів.

На семінарі виступила Ірина Постнікова, віце-президент Асоціації, керівник секції районних рад, голова Чугуївської районної ради. Ірина Олександрівна привітала учасників навчального семінару та наголосила, що підготовка проєктів, залучення коштів – це запорука успішної громади.

Довідка. Харківська обласна рада започаткувала виїзні семінари-практикуми з надання методичної допомоги територіальним громадам щодо підготовки заявок на участь у конкурсах, які запроваджені обласною радою відповідно до Комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2017 – 2021 роки».

У конкурсі «Крок до успіху» – три номінації: забезпечення самодостатності територіальної громади, формування безпечного та привабливого життєвого середовища та практики, засновані на власних стратегіях, програмах та конкурсах.

Надавати заявки можна до 15 жовтня. Переможців визначать до 10 листопада. Нагороди вони отримають 7 грудня, в День місцевого самоврядування.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...