Розроблено освітній порадник для голів органів місцевого самоврядування

Державною службою якості освіти України підготовлено Порадник для голів та управлінців освітою територіальних громад «Повноваження органів місцевого самоврядування щодо забезпечення якісної освіти».

Як повідомляє управління Державної служби якості освіти у Харківській області, Порадник розробили спільно з експертами Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти». Ознайомитися з документом можна по посиланню https://cutt.ly/QQqMup9

У Пораднику охоплені питання  територіальної доступності, утримання та розвитку закладів освіти, створення безпечного і здорового середовища, кадрового забезпечення, прозорості та відкритості у діяльності, співпраці з громадою. Запропоновано показники для самооцінювання, орієнтовні переліки розпорядчих документів.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...