Харків’яни отримали нагороди

Напередодні Дня місцевого самоврядування в Україні голова Верховної Ради України Дмитро Разумков провів зустріч з представникам місцевого самоврядування, серед яких були депутати рад різних рівнів, сільські, селищні, міські голови, старости новоутворених об'єднаних територіальних громад, керівники районних та обласних рад, народні депутати України, представники Міністерства розвитку громад та територій України на чолі з міністеркою Альоною Бабак, представники офісу Президента України.

Дмитро Разумков привітав учасників заходу із професійним святом та побажав успіхів і досягнень на благо українського народу. Спікер Парламенту запевнив, що Верховна Рада України у співпраці з офісом Президента та Урядом докладуть максимум зусиль для завершення процесів децентралізації влади в державі та створенню умов для підвищення спроможності територіальних громад. Окрім того, він підкреслив, що проведення у 2020 році місцевих виборів відбудеться на новій правовій основі і на новому адміністративно-територіальному устрою.

На завершення Дмитро Разумков вручив деяким учасникам грамоти та інші відзнаки.

Серед нагороджених:

— Сергій Зеленський, Лозівський міський голова, який отримав Грамоту Верховної ради України;

— Микола Тітов, перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації, який отримав цінний подарунок голови Верховної Ради України – годинник з логотипом.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...