Асоціація отримала експертно-аналітичні матеріали щодо правового регулювання статусу депутатів місцевих рад

В рамках Меморандуму про співробітництво між Харківською обласною радою, Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області та Науково-дослідним інститутом державного будівництва та місцевого самоврядування Національної академії правових наук Україїни, науковцями були підготовлені експертно-аналітичні матеріали щодо правового регулювання статусу депутатів місцевих рад.

 Аналітичні матеріали готувались виходячи з положень законів України та інших нормативно-правових актів станом на 01 листопада 2019 року, налічують майже 150 сторінок та поділяються на два розділи:

Розділ 1. Стан та проблеми правового регулювання статусу депутатів місцевих рад в Україні;

Розділ 2. Основні напрямки та перспективи удосконалення правового регулювання статусу депутатів місцевих рад в Україні.

 Експертні матеріали були розроблені з метою аналізу існуючої правової основи організації та діяльності депутатів місцевих рад, повноти та достатності правового регулювання прав, обов'язків, гарантій, форм діяльності, відповідальності депутатів місцевих рад, вивчення матеріалів судової, муніципальної, зарубіжної практики. Визначити коло нагальних організаційно-правових проблем у досліджуваній сфері. Також завданням було визначити напрями та розробити заходи з удосконалення законодавчого регулювання статусу депутатів місцевих рад; запропонувати заходи правового, організаційного, інформаційного характеру, що можуть бути здійснені на муніципальному рівні з метою удосконалення діяльності депутатів місцевих рад.

 В найближчий час Асоціацією буде розглянуто питання щодо направлення висновків експертних матеріалів до Верховної Ради України та Міністерства розвитку громад та територій для врахування при підготовці змін до Законів України Про статус депутатів місцевих рад та Про місцеве самоврядування в Україні, а також ознайомлені члени Асоціації.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...