Уряд підвищив оклади посадовим особам місцевого самоврядування

30 квітня 2024 року Уряд ухвалив постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. №268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів».


Цією постановою:

  • додатки 48 - 53 і 55 викладено у новій редакції, чим підвищено розміри посадових окладів посадовим особам місцевого самоврядування - мінімальний розмір посадового окладу спеціаліста встановлено на рівні 7100 гривень, інші посадові оклади підвищено на 35%;
  • врегульовано питання строку (моменту) встановлення надбавки за вислугу років посадовим особам місцевого самоврядування у разі зміни її розміру. 

Ці зміни спрямовані на усунення диспропорцій посадових окладів посадових осіб місцевого самоврядування порівняно з посадовими окладами державних службовців та мінімальною заробітною платою, зазначають в Асоціації міст України.

Востаннє такі зміни проводили 3 серпня 2021 року. 

Крім вказаних змін, постанова рекомендує органам місцевого самоврядування на час воєнного стану здійснювати преміювання посадових осіб органів місцевого самоврядування в розмірі, що не перевищує 100% посадового окладу, та рекомендує керівникам органів місцевого самоврядування здійснювати виконання зазначеної постанови виключно у межах фондів заробітної плати, передбачених у кошторисах відповідних органів.

В АМУ звернули увагу, що положення щодо преміювання у постанові Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268 не змінювалися.

Нагадаємо, на розгляді в Парламенті є законопроект №11054 про внесення змін до Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» щодо забезпечення гідних умов оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування. 18 квітня парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував Верховній Раді України ухвалити його за основу.

* за матеріалами сайту "Децентралізація"

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...