Комунікаційний тренінг для органів місцевого самоврядування

В рамках  Меморандуму про взаємодію та співпрацю між Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області та CIVIC 10 травня 2024 року 10-00 запрошуються представники Асоціації залучитися до участі у 2-х годинному пілотному online тренінгу від Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики України (далі – Центр стратегічних комунікацій) «Комунікаційний тренінг для органів місцевого самоврядування».

Центр стратегічних комунікацій є одним із дієвих механізмів протидії дезінформації спільними зусиллями держави і громадянського суспільства. Робота Центру стратегічних комунікацій сфокусована на комунікаційній протидії зовнішнім загрозам, зокрема — інформаційним атакам Російської Федерації, на підвищення обізнаності про гібридні загрози, розробку проактивних наративів для комунікацій різних рівнів, створення дієвих механізмів для державної протидії дезінформації. Враховуючи практичний досвід Центру стратегічних комунікацій, інформаційні виклики для органів місцевого самоврядування, на тренінгу будуть висвітлені наступні блоки питань:

1.⁠ ⁠Як бути оперативними: інструменти і лайфхаки, які вам допоможуть, навіть якщо немає окремого комунікаційника.

2.⁠ ⁠Робота з журналістами.

3.⁠ ⁠Кібербезпека та зберігання інформації.

4.⁠ ⁠Дезінформація: як перебивати хвилі фейків правдивими новинами і навчити людей самим фільтрувати інформацію (також говоримо про Телеграм, фейкові канали та чат-боти, пояснюємо як верифікувати свої ресурси).

5.⁠ ⁠Питання від учасників. У якості тренера з боку Центру стратегічних комунікацій залучено Ярему Духа, який має досвід роботи в Адміністрації Президента України, Апараті Ради національної безпеки та оборони України та активно співпрацює у Верховній Раді України з «Голосом».

Звертаємо Вашу увагу, що реєстраційна форма знаходиться за посиланням: http://surl.li/tigte .

Крім того, у реєстраційній формі учасники, які мають намір залучитися до тренінгу, можуть заздалегідь сформулювати запитання до Центру стратегічних комунікацій. За всіма питаннями щодо участі у тренінгу додатково можна звертатися до фахівчині з питань захисту цивільного населення Дар’ї Трофименко за телефоном: + 380999833942 або за електронною адресою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...