Підписано Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю

За дорученням Президента Асоціації, голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко перший віцепрезидент – виконавчий директор Асоціації Микола Тітов  та Катерина Галенко заступник Директор Представництва CIVIC  в Україні підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між Асоціацією та міжнародним Центром з питань цивільного населення в умовах конфлікту (CIVIC).

CIVIC – це міжнародна організація, спрямована на захист цивільного населення в умовах збройних конфліктів.

Мета її діяльності – надання підтримки громадам, які постраждали від війни, та зміцнення рішучості та спроможності збройних сторін конфліктів запобігати та реагувати на шкоду цивільним особам.

Наразі на Харківщині реалізується проєкт "Зменшення шкоди цивільному населенню в Україні шляхом співпраці з громадами та посилення цивільно-військового співробітництва", який фінансується Європейським Союзом. Основна мета проєкту – підвищення рівня захисту цивільних осіб з громад Харківської області.

Співпраця передбачає проведення просвітницьких та навчальних заходів з питань захисту цивільного населення. Також акцент робиться на забезпеченні участі місцевого населення у розробці ефективних механізмів захисту, включаючи процедури евакуації, боротьби з дезінформацією тощо.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...