Визначені переможці обласного конкурсу мініпроєктів «Ефективна медицина в громаді»

Відбулось засідання Конкурсної комісії обласного конкурсу мініпроєктів «Ефективна медицина в громаді», яке провела керівниця Харківської обласної ради, голова комісії Тетяна Єгорова-Луценко.
Засідання Конкурсної комісії відбулося за участі заступниці голови обласної ради Валерії Мураєвої.
Вона зазначила, що усі проєкти мають велике соціальне значення і спрямовані на посилення спроможності територіальних громад у відновленні та розбудові ефективної системи надання медичних послуг населенню не тільки первинної ланки, а й вторинної.
«І громади, і члени комісії ефективно попрацювали над тим, щоб всі бажаючи змогли подати свої пропозиції та взяти участь у конкурсі. Вважаю, що надана нашою комісією допомога була важливою, тому що іде війна, і не всі громади Харківщині працюють в однакових умовах, не завжди є можливість кваліфіковано сформувати пакет документів. Особливо це стосується деокупованих громад, планам відновлення яких ми вже приділяємо значну увагу.
Також зазначу, що комісія підтримує намагання громад залучати якомога більше партнерської допомоги . Чудово що вже є такі проєкти, і ми будемо підтримувати громади розширювати співпрацю», - сказала Тетяна Єгорова-Луценко.
Заступник голови Конкурсного комітету, голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету Людмила Немикіна проінформувала, що комісія провела оцінювання 31 мініпроєкту і констатувала достатньо високий рівень написання проєктних заявок.
«Всі проекти мають велике значення для поліпшення якості надання медичних послуг населенню, забезпечення швидкого реагування в умовах надзвичайних ситуацій. Зокрема передбачено придбання спеціальних автівок для сімейних лікарів, медичного обладнання, комп’ютерної техніки та медичних меблів та приладдя», - зазначила Людмила Немикіна.
Вона запропонувала, враховуючи високий рівень написання проектів та їх соціальну значущість в умовах воєнного стану, визначити переможцями 31 мініпроєкт на загальну суму 36,1 млн грн, в тому числі обсяг фінансування з обласного бюджету 19,4 млн грн., фінансування з місцевих бюджетів складе 13,6 млн грн., кошти партнерів — 3,1 млн грн.
Члени комісії підтримали пропозицію заступника голови Конкурсного комітету.
Перелік мініпроєктів-переможців обласного конкурсу мініпроєктів "Ефективна медицина в громаді" у 2023 році: https://ts.lica.com.ua/77/text/33111
 
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...