Відновлення місцевого самоврядування, створення умов для життя – пріоритетні завдання на деокупованих територіях, - Олексій Кулеба

Відновлення місцевого самоврядування – серед першочергових завдань на деокупованих територіях. Про це в інтерв’ю Forbes Ukraine сказав заступник голови Офісу Президента Олексій Кулеба.


«Всі деокуповані території мають відповідати певним критеріям – розмінування населених пунктів та відновлення мереж (газопостачання, водовідведення, електромережі). Також відновлення місцевого самоврядування на всіх рівнях та в кожному населеному пункті. Наприклад, якщо деокуповано село, то важливо, щоб на місці був сільський голова», - сказав Олексій Кулеба.

Наступні кроки, за його словами, - збір інформації та документування про всі руйнування, яких зазнала громада.

«Проводиться опис кожного обʼєкта, незалежно від того, це приватний будинок або школа чи адміністративна будівля. Це роблять місцеві органи влади разом з обласною військовою адміністрацією та Мінрозвитку. Формується пул будівель, інфраструктури, які можна відновити швидко. Якщо казати про більш масштабне відновлення, то інколи ми говоримо про перепланування територій, бо місто або село може бути зруйноване вщент, і його потрібно буде відновлювати наново. Це завдання на боці Мінрозвитку, обласних військових адміністрацій та влади на місцях».

Також Олексій Кулеба пріоритетним назвав створення належних умов для життя на деокупованих територіях.

«Під час поїздки регіонами ми бачили та чули від місцевої влади, що люди попри війну повертаються в деокуповані міста та селища. Тому наш пріоритет – зробити для них придатні умови для життя».

* за матеріалами сайту "Децентралізація"

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...