Уряд затвердив Порядок розроблення програм комплексного відновлення територій

 
Кабінет Міністрів України затвердив Порядок розроблення, проведення громадського обговорення, погодження, внесення змін, складу та змісту програм комплексного відновлення області, території територіальної громади (її частини). Відповідний проєкт постанови, розроблений Мінрегіоном, схвалений на засіданні Уряду 14 жовтня.
?Сьогодні Уряд затвердив важливий документ, який допоможе областям та громадам розробляти програми комплексного відновлення їхніх територій. Такі програми включатимуть заходи для забезпечення відновлення території відповідної області, громади чи її частини, які постраждали внаслідок збройної агресії росії. Зокрема, це соціально-економічні питання, інфраструктурні, екологічні, містобудування тощо?, — зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.
Положення програм комплексного відновлення територій мають сприяти впровадженню таких сучасних підходів, як людиноцентризм, раціональне просторове планування, забезпечення балансу розселення та розміщення робочих місць, стала міська мобільність, інклюзивність, енергоефективність та екологічність. Також такі програми повинні відповідати Цілям Сталого Розвитку України до 2030 року.
Нагадаємо, раніше Міністр Олексій Чернишов повідомляв, що, за незалежними даними звіту Світового банку, Єврокомісії та Уряду, Україні необхідно $349 млрд для відбудови та відновлення.
 
*за даними сайту "Децентралізація"
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...