Виконавчий апарат обласної ради спільно з дирекцією обласної асоціації місцевого самоврядування евакуюють документи та оргтехніку із зруйнованого Будинку рад

За дорученням голови Харківської обласної ради, президента Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Тетяни Єгорової-Луценко проводиться вивіз архіву документів та уцілілого майна обласної ради. Про це повідомив перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації Микола Тітов.

«Дирекція Асоціації та виконавчий апарат обласної ради евакуюють все, що залишилося після обстрілу. На жаль не все можна врятувати, але пощастило вивезти значну частину архіву, частину непошкодженої оргтехніки», - говорить Микола Тітов.

Нагадаємо, що Будинок рад, який є пам’яткою архітектури, де розміщалося керівництво, працювали постійні комісії та проводилися пленарні засідання Харківської обласної ради, зазнав ракетного удару від російського агресора 1 березня.

«Попри все Харківська обласна рада залишається вищим представницьким органом регіону і має представляти спільні інтереси громад області, як це передбачено Конституцією України. Депутати вже продемонстрували свою єдність та патріотичну позицію, коли одного голосно – у повному складі 120 осіб – підтримали звернення про закриття неба над Україною. Ми також активно співпрацюємо з громадами, щоб забезпечити їх мешканців усім необхідним», - заявила Тетяна Єгорова-Луценко.

Вона також повідомила, що вже визначене місце, де працюватиме апарат обласної ради, засідатимуть постійні комісії та проходитимуть пленарні засідання сесій, поки не буде закінчена реконструкція Будинку рад.

«Маю сказати слова подяки керівництву Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого за готовність виділити приміщення, що знаходяться на балансі навчального закладу, для роботи Харківської обласної ради», - сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Голова обласної ради крім того нагадала, що Регламентом передбачена можливість проведення засідань постійних комісій та пленарних засідань сесії у форматі відеоконференції для чого наявні можливості та є практичний досвід.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...