Конкурси та гранти, актуальні для громад!

Наступні конкурсні програми та гранти мають надати органам місцевого самоврядування можливості для соціально-економічного розвитку ОТГ. Це додаткові фінансові ресурси, що можуть бути спрямовані на користь громад. та зважаючи на обмеженість бюджетних коштів покращення та зростання.

Сподіваємось, що наведена інформація з відповідних інтернет-ресурсів вам допоможе:

Розвиток сільського господарства та місцевий розвиток

  1. В Україні офіційно стартувала Державна програма “Доступні кредити 5-7-9%”, яка спрямована на створення і розширення власного мікро- та малого бізнесу під 5, 7 або 9% на суму до 1,5 млн грн,  строком до 5 років.

Апліканти: усі бажаючі

Дедлайн: до 2027 року. Посилання.

  1. Конкурс на участь у Програмі “Правоспроможна громада 2020” яка спрямована на унікальну можливість для українських громад спланувати, підготувати та провести дослідження правових потреб своїх мешканців.

Апліканти: усі територіальні громади

Дедлайн: 1 квітня 2020 року. Детальніше за посиланням

  1. Грант на підтримку дизайнерських інновацій у виробництві меблів Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) Проєкти направлені на: підвищення конкурентоспроможності, покращення ефективності малих і середніх підприємств (МСП) у меблевому секторі; співпраці між дизайнерами меблів/інтер'єрів та виробниками меблів; запуску нових, комерційно успішних продуктів; збільшення обсягу продажів, експорту, інвестицій та зайнятості в меблевому секторі Потенційні учасники повинні бути юридичними особами, що утворюють Консорціум.

Апліканти: юридичні особи.

Дедлайн: 17 липня 2020 року. Детальніше.

  1. Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України»: Модифікація – Гранти на підтримку МСП, якими володіють та керують жінки Програма спрямована на підвищення продуктивності та збільшення виробництва, вихід на зовнішні ринки, розширення асортименту продукції, підвищення ефективності бізнесу завдяки запровадженню інноваційних та ІТ-рішень.

Апліканти: малі та середні підприємства, керівники жінки.

Дедлайн: до 31 липня 2020 року. Детальніше.

  1. Проект USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» Збільшення доходів малих і середніх підприємств сільського господарства; Розширення доступу малих і середніх підприємств до фінансування; Створення справедливого і прозорого ринку земель сільськогосподарського призначення;

Апліканти: приватні некомерційні організації, неприбуткові організації, коледжі та університети неурядові організації (НУО), неприбуткові організації, міжнародні громадські організації.

Дедлайн: упродовж року. Детальніше за посиланням.

Екологія, енергозбереження та енергоефективність

  1. Грантові та кредитні програми: «Енергозбереження», «Чисте виробництво». «Енергозбереження»: об’єкти соціальної сфери – школи, дитячі садки, лікарні, спортивні спорудження (модернізація теплових пунктів, заміна вікон, двереи тощо).

«Чисте виробництво»: очищення водоканалів, реконструкція каналізаційних колекторів, утилізація відходів промисловості, поводження з відходами.

Апліканти: муніципалітети, фінансово спроможні громади

Дедлайн: постійно діюча. Більш детальніше.

  1. Грант Європейського Союзу для ОСББ на утеплення будинків. Програма IQ energy призначена для підтримки проектів, метою яких є підвищення енергоефективності житлових помешкань (капітальний, поточний, ремонт покрівлі, утеплення фасаду, благоустрій, прибудинкової території, ремонт системи водопостачання/електромережі/опалення).

Апліканти: будь-яка фізична особа, яка має доступ до житлового приміщення в Україні та бажає поліпшити енергоефективність цього приміщення, може скористатися програмою IQ energy

Дедлайн: постійно діюча. Посилання.

  1. Програма малих грантів в сфері промислового забруднення повітря Інформаційні кампанії, спрямовані на: місцеве населення; громадські дискусіі в сільській та/або міській місцевості; переговори з представниками місцевого самоврядування, державних органів і організацій; незалежні і громадські експертизи, аналізи, дослідження і вимірювання; участь у процесах прийняття рішень (оцінка впливу на навколишнє середовище та інше);

Апліканти: усі бажаючі.

Дедлайн: до 1 вересня 2020 року. Детальніше за посиланням.

  1. Фінсько-укранський трастовий фонд Енергоефективність, відновлювана енергетика, альтернативні джерела енергії, виробництво енергії з відходів.

Апліканти: органи місцевого самоврядування, лікарні, школи, дитсадки, малий та середній бізнес

Дедлайн: до 2021 року. Посилання.

Медицина

  1. Посольство Японії в Україні. Програма людської безпеки «Кусаноне». Проєкти направлені на: розвиток організаціи (будівництво / реконструкція, надання медичного /виробничого обладнання, утеплення фасадів, вікон та дахів, впровадження енергоощадних технологіи та альтернативних видів палива).

Апліканти: неурядовим організаціям, лікарням, початковим школам, науково-дослідним інститутам, іншим неприбутковим організаціям.

Дедлайн: щороку до 30 березня. Посилання.

  1. Конкурс «Глобальний альянс по хронічних захворюваннях (GACD) - профілактика і / або рання діагностика раку» Конкурс (GACD) буде зосереджений на пропозиціях щодо проведення досліджень для профілактики і / або ранньої діагностики раку в країнах з низьким і середнім рівнем доходу (НСРД) і / або в уразливих групах населення в країнах з високим рівнем доходу (ВРД).

Апліканти: малі та середні підприємства; дослідницькі організації; заклади вищої освіти; приватні компанії; неурядові організації; громадські організації.

Дедлайн: 7 квітня 2020 року. Посилання.

 Розвиток культури, освіти, туризму, молоді та спорту

  1. Фонд Кличко Програма: «Клич друзів – граймо разом!», «Посилка успіху» Проєкти направлені на: розвиток спортивної інфраструктури (закупівля спортивного обладнання, інвентарю, встановлення спортивних майданчиків).

Апліканти: керівники спортивних секцій, ГО, школи.

Дедлайн: постійно діюча. Посилання.

  1. «Креативна Європа». Проєкти спрямовані на: навчання, проведення фестивалів, проведення хакатонів, брейн-рингів, програми обміну досвідом.

Апліканти: програма для вас, якщо ви працюєте у сфері культури, мистецтва, кінематографу.

Дедлайн: до 2027 року. Посилання.

  1. Посольство Японії в Україні Програма направлена на покращення: медичної допомоги, освіти, спорту, допомогу малозабезпеченим верствам населення, суспільний добробут, навколишнє середовище.

Апліканти: неурядовим  організаціям, лікарням, початковим школам, науково досліджувальним інститутам, неприбутковим  організаціям.

Дедлайн: постійно діюча. Посилання.

Соціальні проекти

  1. Загальний конкурс від фонда сприяння демократії Посольства США. Конкурс спрямований на: демократичні перетворення та побудову громадянського суспільства в Україні;розвиток громадянського суспільства; верховенство права та реформа в галузі права; прозорість органів влади, громадська підтримка освітніх ініціатив; вирішення конфліктів, зміцнення довіри та миру у суспільстві; права людей з інвалідністю, права жінок; громадянська освіта; розвиток виборчої системи; протидія торгівлі людьми;

Апліканти: громадські організації; громадські асоціації; благодійні фонди; аналітичні центри.

Дедлайн: постійно діюча. Більш детально.

  1. Конкурс секторально-цільових грантів від Pact, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується Міжнародною організацією Пакт. Програма спрямована на підвищення обізнаності та рівня участі громадян у громадській діяльності на національному, регіональному та місцевому рівнях.

Апліканти: усі бажаючі

Дедлайн: до 31 грудня 2020 року. Більш детально.

Щосереди Управління з питань місцевого самоврядування, розвитку громад та міжнародних зв’язків оновлює зазначену інформацію за посиланням та буде допомагати в оформлені написанні проектів.

 

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...