ЯРОСЛАВСЬКИЙ Олександр Владиленович

Народився 5 грудня 1959 р.

Освіта вища. Відслуживши у збройних силах, продовжив навчання: закінчив аспірантуру, захистив кандидатську дисертацію (1991 рік, аспірантура Одеського інституту харчової промисловості), має ступінь кандидата технічних наук.

З 1992 року успішно займається підприємницькою діяльністю, найбільш відомий як президент АКІБ «Укрсіббанк». Після продажу частки лідерові світового фінансового ринку - міжнародній фінансовій групі BNP Paribas - створив одну з найбільших бізнес-груп України – Групу DCH (фінанси, промисловість, будівництво і девелопмент – комерційна і житлова нерухомість).

Народний депутат Верховної Ради України IV скликання. Ініціював ряд інвестиційних проектів, покликаних забезпечити гідну підготовку України до Євро-2012. Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Займається добродійністю: фінансує деякі проекти, ініційовані благодійним фондом "Рідний дім".

Одружений, виховує сина. Віддає перевагу спортивному і здоровому способу життя, захоплюється йогою, тенісом, дайвингом, бігом, лижним спортом.

У складі Асоціації об’єдналися 432 рад різного рівня, що складає 98,2% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 12 об’єднаних територіальних громад