Кращі практики місцевих рад Харківщини відзначено в Мінрегіоні

16 жовтня у Мінрегіоні оголосили переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування у 2020 році». Такий конкурс Міністерство розвитку громад та територій у співпраці з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» проводять всьоме.

Цього року на конкурс надійшло 168 заявок з усіх областей України, з них 88 – від об’єднаних територіальних громад. Конкурсна комісія обрала 39 проєктів-переможців.

Як зазначив під час церемонії нагородження переможців заступник Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода, попри всі виклики сьогодення, конкурс відбувся, а його результати – найкращий доказ того, що місцеве самоврядування в Україні піднялося на вищий щабель свого розвитку.

«Ми сьогодні нагородили 33 органи місцевого самоврядування, які не лише впроваджують на своїй територій сучасні проекти, а й розуміють, наскільки важливо ділитися власним досвідом з колегами, щоб успішнішою ставала уся країна. Серед переможців абсолютна більшість – об’єднані територіальні громади. І це не дивно, бо саме в ОТГ останніми роками відбувалося найбільше змін і там вже чудово розуміють вагу кожного проекту та рішення, знають вартість найменшого досвіду, який можна використати у своїй громаді», — сказав заступник Міністра.

Суперництво в конкурсі здійснювалося за трьома темами: «Влада та громада: інформування, діалог, участь», «Покращення якості надання освітніх послуг» та «Формування безпечного, комфортного та привабливого життєвого середовища».

Обираючи теми цьогорічного конкурсу, організатори та співорганізатори не помилилися: 16 практик із 39-ти були на тему «Покращення якості надання освітніх послу». Громада перестала бути стороннім спостерігачем освітнього процесу. Популярності набувають кластери неформальної освіти, які об’єднують місцеву владу та різновікові категорії користувачів.

Не менший інтерес викликає взаємодія влади і громади в процесі прийняття рішень з питань місцевого розвитку, використання e-технологій для надання публічних послуг – 14 практик.

За темою «Формування безпечного, комфортного та привабливого життєвого середовища» відзначено 9 практик.

Дипломи І ступеня та нагороду «Кристал» отримала Чугуївська міська рада Харківської області та Диплом ІІІ ступеня отримала Мереф’янська міська рада ОТГ Харківської області.

Виконавча дирекція щиро вітає переможців!!!

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...