Усі новообрані ради мають бути радами восьмого скликання: зареєстровано законопроект

Члени Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування зарєєстрували законопроект про внесення змін до Закону України «Про порядок обчислення скликань представницьких органів місцевого самоврядування (рад)» щодо поновлення єдиного порядку обчислення (№ 4414).

Законопроект пропонує встановити вимоги щодо поновлення єдиного порядку обчислення скликань усіх представницьких органів місцевого самоврядування (рад) в Україні, починаючи з виборів 1990 року як перших. Водночас, проект закону передбачає, що представницькі органи місцевого самоврядування (ради), обрані на чергових та перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року, вважатимуться представницькими органами місцевого самоврядування (радами) восьмого скликання.

Нагадаємо, Асоціація звернулася 26 жовтня 2020 року до Комітету з проханням упорядкувати обчислення скликань представницьких органів місцевого самоврядування (текст звернення). 

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...