Позиція Мінюсту: посадові особи ОМС не мають права вчиняти нотаріальні дії на території селищ міського типу

За численними проханнями, виконавчою дирекцією Асоціації був направлений лист до Міністерства юстиції України стосовно наявності проблем, що викликані неможливістю здійснення нотаріальних дій уповноваженими ними особами (зокрема старостами) у тих населених пунктах, назва яких містить застарілий на сьогодні термін «селище міського типу».

Сьогодні на адресу надійшов лист-відповідь в якому зазначено що посадові особи органу місцевого самоврядування не мають повноважень щодо вчинення нотаріальних дій, встановлених ст.37 ЗУ «Про нотаріат». Водночас Мінюст наголошує, що у сільському населеному пункті уповноважена посадова особа органу місцевого самоврядування, якою є також староста, вчиняє нотаріальні дії, зазначені в вищезгаданій нормі Закону.

Весь текст листа можна про прочитати тут.

https://drive.google.com/file/d/1Bzm3LWy62AYF8NFpbrPjcJzAapYmDZng/view

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...