❗️DECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок

Швейцарсько-український проєкт DECIDE голоcив конкурсний відбір територіальних громад для організації активного і змістовного дозвілля для дітей в межах ініціативи DECIDE Summer Clubs «Ми вдома – в Україні» , яку DECIDE реалізує спільно з Міністерство освіти і науки України та Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України за підтримки Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні
До участі запрошують громади, які в період з червня по серпень прагнуть організувати літні активності та подарувати дітям незабутні враження.
На громади, які пройдуть відбір, чекатимуть подарунки від DECIDE:
? комплект дидактичних матеріалів з ідеями та порадами з організації літніх клубів для дітей у громадах;
⚽ спортивний інвентар;
? набір розвиваючих ігор та книжок;
? канцтовари і принтер;
? обладнання та безкаркасні меблі, щоб облаштувати зони відпочинку на відкритому просторі.
А щоб допомогти організаторам літніх клубів, експерти проведуть серію тренінгів. Вони поділяться креативними ідеями, підходами та досвідом роботи в літніх клубах у минулих роках.
❗ Важливо: для участі в ініціативі приймаємо тільки заявки від територіальних громад. Заявки від фізичних осіб, закладів освіти, ГО та інших організацій розглядатися не будуть!
Нагадуємо, що громади мають відповідати таким обов'язковим критеріям:
✅ наявність укриття у закладі-локації літнього клубу або поруч;
✅ відсутність громади у переліку територій, на який ведуться бойові дії або тимчасово окупованих. Детальніше – дивись наказ Мінреінтеграції №309 (https://bit.ly/4b1lODj
 
)
✅ готовність впроваджувати елементи ОДГ/ОПЛ – освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини;
✅ інституційна спроможність, зокрема кадрова та фінансова. А ще можливість організувати дозвілля для щонайменше 50 дітей в одну зміну.
Перевага надається заявникам, які готові провести дві та більше змін, а також охопити якнайбільшу кількість дітей в громаді.
❗Анкети прийматимуть до 10 травня 2024 року включно. bit.ly/4b1x2rC
 
Більше про конкурс та умови: https://decentralization.ua/news/17973
 
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...