Відбулася сесія Харківської обласної ради

Тетяна Єгорова-Луценко, Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради, провела позачергове пленарне засідання сесії Харківської обласної ради та подякувала депутатам за роботу!
Долучились до засідання сесії начальник ХОВА Олег Синєгубов, керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, начальник ГУ Нацполіції України в Харківській області Володимир Тимошко, перший заступник начальника ГУ ДСНС у Харківській області Сергій Чабань, начальник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Андрій Алексєєв.
‼️Депутати Харківської обласної ради ініціювали Звернення до Президента України щодо зміцнення протиповітряної оборони Харківської області та інших регіонів України та ініціювати звернення Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України до урядів країн – членів НАТО щодо зміцнення системи оборони України для захисту наших громадян та погодження передачі ЗРК MIM-104 Patriot Україні.
‼️Затвердили низку Порядків використання коштів обласного бюджету, зокрема щодо:
?виплати 50 тисяч гривень військовополоненим, які повернулись додому;
?виплат допомоги ( 8 тис. грн до досягнення повноліття) дітям загиблих захисників і захисниць України;
?виплат на покриття витрат на комунальні послуги членам сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України (50%).
Доручила виконавчому апарату обласної ради доопрацювати питання щодо створення тимчасової контрольної комісії Харківської обласної ради з питань дотримання прав дітей на освітні, медичні, соціальні та інші послуги в умовах воєнного стану на території Харківської області. Питания буде винесене на чергову сесію.
"На жаль, вимушена була зробити технічну перерву у звʼязку з вильотом КАБів, оскільки засідання проводила не в укритті. І, на жаль, дехто намагався перекрутити цей факт і маніпулювати ним. Але, депутатському корпусу жодні виклики не завадять працювати✊
Окремо зазначу, що тепер засідання сесії доступні для перегляду людям з вадами слуху.",  - зазначила очільниця обласної ради.
Відео на сайті: https://tinyurl.com/32nsw4pc
 
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...