Посилення рівня прозорості місцевого самоврядування

Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у презентації Закону України "Про внесення змін до Закону України щодо прозорості місцевого самоврядування"
Комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування сьогодні провів презентацію.
Серед ключових положень:
▫️відеофіксація пленарних засідань місцевих рад та засідань їх постійних комісій з подальшим збереженням та оприлюдненням відеозаписів таких засідань;
▫️трансляція у мережі Інтернет в режимі реального часу (після завершення воєнного стану);
▫️мова сесій рад - українська
▫️публікація проектів порядку денного, висновків, рекомендацій та протоколів засідань постійних комісій рад, які містять результати поіменного голосування;
▫️публічність інформації про об'єкти власності у формі відкритих даних, в тому числі;
▫️висвітлення результатів інвентаризацій та ін.
"Вдячна усім депутатам, які підтримали цей Закон. Адже його прийняття - на часі, таким чином ми спонукаємо деяких представників органів місцевого самоврядування працювати прозоро. Люди мають бачити і розуміти, що відбувається в роботі ОМС. Тим більше, що запит на це у суспільства є.", зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...