Семінар для територіальних громад Харківщини

відбувся сьогодні в змішаному режимі в офісі Виконавчої дирекції Асоціації. Участь у семінарі взяли більше ста керівників та фахівців місцевих рад області.

Семінар відкрили Тетяна Єгорова-Луценко президент Асоціації, голова Харківської обласної ради та Євген Іванов заступник голови Харківської обласної військової адміністрації.

Модератором семінару виступив Микола Тітов, перший віцєпрезидент – виконавчий директор Асоціації.

У студії в роботі семінару участь взяли також:

- Сергій Зеленський, член Правління Асоціації, Лозівський міський голова;

- Вадим Гоч, голова Лозівської районної ради;

- Оксана Малишева, член Правління Асоціації, депутат Харківської районної ради.

- Ярослав Бєлих, радник Асоціації з питань відновлення та розвитку територіальних громад, адвокат, провідний експерт громадської організації «ІНСТИТУТ ПРИКЛАДНИХ ГУМАНІТАРНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ»;

- Яна Брусенцова — радник Асоціації з питань взаємодії з засобами масової інформації та виборчого процесу;

- Олег Михайлов, радник з питань запобігання корупції та правового супроводу місцевих рад.

Про особливості організації діяльності Комісій щодо розгляду заяв про надання компенсації за майно, яке було знищене внаслідок російської збройної агресії проти України учасників поінформували Ярослав Бєлих, радник Асоціації, адвокат, провідний експерт громадської організації «ІНСТИТУТ ПРИКЛАДНИХ ГУМАНІТАРНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ» та Антон  Коротовських, директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної військової адміністрації, головний архітектор області.

З інформацією про особливості прийняття рішень щодо місцевих податків і зборів в умовах воєнного стану та деякі новели податкового законодавства виступили представники Головного управління ДПС у Харківській: Зоя Цигульова, начальник управління економічного аналізу області, Надія Мещерякова, начальник відділу адміністрування рентної плати та екологічного податку управління оподаткування юридичних осіб та В'ячеслав Даценко, начальник управління оподаткування фізичних осіб.

Спікери семінару разом з радниками Асоціації відповіли на чисельні запитання учасників та надали практичні рекомендації щодо реалізації повноважень місцевих рад з обговорюваних питань.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...