Семінар-практикум з питань фіксації фактів руйнування/пошкодження майна та відшкодування збитків, заподіяних територіальним громадам унаслідок російської збройної агресії

Сьогодні за дорученням президента Асоціації, голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко у Харкові в режимі відео-конференції відбувся другий семінар-практикум. 

Участь у семінарі взяли керівники, профільні заступники та спеціалісти місцевих рад та військових державних адміністрацій (102 особи).

Модерував семінар Микола Тітов, перший віцепрезидент - виконавчий директор Асоціації.

В ході семінару виступили Євген Іванов, заступник голови Харківської обласної військової адміністрації, Сергій Чернов, президент Української асоціації районних та обласних рад, депутат Харківської обласної ради.

З питанням про особливості основних змін до Постанови КМУ№ 381 від 21.04.2023 «Про затвердження Порядку надання компенсації для відновлення окремих категорій об'єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації, з використанням електронної публічної послуги "єВідновлення"», внесених Постановою КМУ№ 565 від 30.05.2023 р., виступив  Ярослав Бєлих, адвокат, провідний експерт громадської організації «ІНСТИТУТ ПРИКЛАДНИХ ГУМАНІТАРНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ, якій також відповів на чисельні запитання учасників.

Про актуальні питання фіксації фактів пошкодження (руйнації) житла та механізмів компенсації (відшкодування шкоди) власникам житла, зруйнованого або пошкодженого внаслідок російської збройної агресії проти України поінформував також, Ярослав Бєлих та Костянтин Ковальов, радник Директора ДНДЕКЦ МВС України, експерт Штабу з процесуальної діяльності у сфері відшкодування збитків, завданих територіальним громадам при Координаційному центрі УАРОР з питань територіальної оборони.

* за наявності додаткових актуальних питань зазначеної теми, Ви маєте можливість звернутися за телефоном 099-106-30-13 та на електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. - Ярослав Євгенович Бєлих, адвокат, провідний експерт громадської організації «ІНСТИТУТ ПРИКЛАДНИХ ГУМАНІТАРНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ.

За результатами семінару та узагальнення питань учасників, Асоціація разом з Харківською обласною радою за участі Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні, Української асоціації  районних та обласних рад, громадської організації «Інститут прикладних гуманітарних досліджень» готує методичні рекомендації.

 

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...