Співробітництво асоціацій

Сьогодні Президент Української асоціації районних та обласних рад (УАРОР) Сергій Чернов, під час перебування у Харкові, відвідав Виконавчу дирекцію Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, яка є колективним членом УАРОР.

У ході робочої зустрічі із першим віцепрезидентом – виконавчим директором Асоціації Миколою Тітовим були обговорені питання взаємодії обласної Асоціації із Секретаріатом УАРОР при підготовці пропозицій щодо вдосконалення правового регулювання роботи місцевих рад в умовах воєнного часу та інші актуальні питання місцевого самоврядування.

Так, зокрема, були розглянуті та узгоджені пропозиції щодо деяких положень, спрямованих на покращення законопроєктів, які мають регулювати службу в органах місцевого самоврядування та роботу всіх рівнів асоціацій органів місцевого самоврядування. Відповідні законопроєкти вже знаходяться на доопрацюванні у профільному Комітеті Верховної Ради України.

Сергій Чернов відзначив активну роль Харківської обласної ради та її голови Тетяни Єгорової-Луценко у роботі Всеукраїнської Асоціації, а також у забезпеченні взаємодії із міжнародними партнерами з надання ресурсної допомоги жителям територіальних громад, відновленню житла та інфраструктурних об’єктів, зруйнованих внаслідок російської військової агресії.

 

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...