Аудит інструментів та ефективності ухвалення рішень органами місцевого самоврядування під час війни

Коаліція РПР за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» провела аудит інструментів ухвалення рішень органами місцевого самоврядування та дослідила їхню ефективність під час повномасштабної агресії росії.


Аудит проведено в рамках гранту від Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», спрямованого на посилення участі органів місцевого самоврядування у процесі вироблення та прийняття рішень на центральному рівні в умовах воєнного стану. В рамках реалізації гранту Коаліція РПР працювала над налагодженням діалогу між місцевим самоврядуванням та центральними органами влади для запобігання ухваленню рішень, які можуть мати негативний вплив на органів місцевого самоврядування (ОМС).

Аналіз проведено за чотирма напрямами:

  • Всеукраїнські асоціації ОМС – як інструмент взаємодії ОМС з органами влади на центральному рівні.
  • Діяльність Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.
  • Взаємодія ОМС з Кабінетом міністрів України, органами виконавчої влади.
  • Взаємодія ОМС із Верховною радою України (народними депутатами, комітетами).

За результатами аудиту будуть розроблені рекомендації щодо напрямів удосконалення правового регулювання та практики інструментів ухвалення рішень, а також пропозиції щодо удосконалення законодавства України з урахуванням обставин воєнного часу.

Повний текст документу читайте за ПОСИЛАННЯМ.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...