Відбувся навчальний семінар-практикум у Богодухівському районі

Під головуванням Президента Асоціації, голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко відбувся,з урахуванням норм безпеки, навчальний семінар-практикум, який було присвячено обговоренню та роз’ясненню поточних проблем роботи депутатського корпусу, старост, виконкомів та місцевих рад Богодухівського району в умовах воєнного стану.
У заході взяли участь народний депутат України Олексій Красов, голова Богодухівської районної військової адміністрації Анатолій Рисцов, голова Богодухівської районної ради Юрій Яцина, керівники територіальних громад: Бєлий Володимир Миколайович, Скрипніченко Валерій Володимирович, Коваленко Віктор Миколайович, Гуртовий Володимир Григорович, Карабут Ірина Олександрівна, старости, депутати обласної ради та працівники виконавчої дирекції Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області. Перший віцепрезидент – виконавчий директор Асоціації Микола Тітов виступив модератором заходу.
Семінар-практикум відкрила президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, яка привітала всіх присутніх та подякувала за те, що у такий непростий час зібралися для обговорення нагальних питань, які стоять перед громадами та їх органами місцевого самоврядування. Вона зазначила, що сьогоднішня зустріч переконливо свідчить, що українці - сильний народ, вільний і незламний, який у період військового стану активно та консолідовано працює на користь кожної громади, регіону і всієї держави, не зважаючи на віроломство агресора.
Перед розглядом питань, запланованих програмою семінару, голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко вручила почесні відзнаки обласної ради за особисту мужність і героїзм, виявлені під час виконання своїх обов’язків в умовах воєнного стану, сприяння захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України, самовіддане служіння державі, а також відзначила працівників аграрної галузі Богодухівського районну, які сумлінно, попри всі небезпеки, виконували свою роботу.
«На нашу сьогоднішню зустріч ми запросили фахівців, які нададуть вам інформацію з актуальних питань, що виникають у повсякденній роботі місцевих рад. Це і питання роботи старост, трудові відносини, фінансові та інші питання. Експерти вам розкажуть не тільки про останні новини у правовому регулюванні зазначених напрямків роботи, але і нададуть відповіді на ваші конкретні запитання.», — зауважила голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.
На семінарі-практикумі було розглянуто широкий спектр питань, зокрема: новели правового регулювання роботи органів місцевого самоврядування та старост в умовах воєнного стану, доповіли Радник Асоціації, головний редактор всеукраїнських видань «Місцеве самоврядування» та «Радник старости» Яна Брусенцова та голова профільної комісії Асоціації з питань діяльності старост та залучення жителів до управління громадою, голова Богодухівської районної ради Юрій Яцина;  щодо особливостей трудових відносин із працівниками органів місцевого самоврядування в умовах воєнного стану поінформував присутніх Андрій Мацокін  – Радник Асоціації, головний редактор видань «Юридичні практики» та «Держслужбовець»; тему "Складові формування та виконання місцевих бюджетів в умовах воєнного стану" змістовно розкрили Микола  Наркізов - консультант з бюджетних питань Харківського Регіонального відділення  Асоціації міст України та Галина Пронькіна – заступник керівника Центру розвитку громад Асоціації.
По завершенню навчального заходу, Тетяна Єгорова-Луценко доручила Виконавчій дирекції Асоціації, у співпраці з радниками Асоціації, узагальнити висловлені учасниками заходу пропозиції та, при необхідності, підготувати для народного депутата Олексія Красова документи щодо внесення змін до чинного законодавства з питань місцевого самоврядування в умовах воєнного стану. 
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...