«Місцева влада на деокупованих територіях якнайшвидше має розпочати роботу», - В’ячеслав Негода під час навчань ВА населених пунктів

Тривають онлайн-навчання щодо першочергових кроків утворення та організації діяльності військових адміністрацій населених пунктів, які проводить Мінрегіон спільно з експертами.


Сьогодні відбулися навчання для представників військових адміністрацій населених пунктів Харківської та Херсонської областей.

Заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода наголосив на важливості якнайшвидше розпочати роботу місцевої влади на деокупованих територіях.

«Для багатьох є новою робота саме у складі військових адміністрацій. Фактично, це державний кризовий орган управління. Вчитися потрібно швидко, на ходу. Спектр повноважень дуже широкий. Разом з тим військовим адміністраціям населених пунктів необхідно приймати швидкі й ефективні рішення. Ми зацікавлені, щоб місцева влада на деокупованих територіях якнайшвидше розпочала роботу», - сказав заступник Міністра.

Онлайн-навчання для представників військових адміністрацій включають такі питання:

  • перші кроки утворення та організації діяльності військових адміністрацій населених пунктів;
  • особливості проходження служби та кадрові питання при створенні військових адміністрацій населених пунктів;
  • питання отримання інформації про працівників, майнові ресурси тощо, знищені внаслідок викрадення або знищення техніки та документів на деокупованих територіях;
  • практичні аспекти організації фіксації збитків на території територіальної громади, де утворена військова адміністрація.

Інформацію щодо проблемних питань діяльності військових адміністрацій населених пунктів надсилайте до Мінрегіону на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Як відомо, 1 вересня 2022 року Президент України підписав Указ про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Донецької області, 23 вересня 2022 року – Указ про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Луганській області, 1 жовтня – Указ про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Харківської області, 27 жовтня – Указ про утворення військових адміністрацій населених пунктів Херсонської області.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...