Тетяна Єгорова-Луценко виступила на конгресі найбільшої загальноєвропейської партії

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко виступила перед учасниками 27-го Конгресу Європейської народної партії, який проходить у Роттердамі 31 травня – 1 червня.

В рамках конгресу відбувся локальний діалог «Міста та регіони, що стоять разом з Україною». Тетяна Єгорова-Луценко була запрошена виступити на панельному обговоренні «Побудова європейського майбутнього для України».

Тетяна Єгорова-Луценко розповіла представникам ЄНП про ситуацію, що склалася в Харківській області через російську військову агресію. «Вже більше трьох місяців продовжуються артилерійські та ракетні обстріли по містам та селам. Постраждало понад 2 тисячі житлових багатоквартирних будинків. Кожний десятий з них не підлягає відновленню. Руйнувань зазнають лікарні, школи, заводи та об’єкти культурної спадщини. Але саме трагічне – втрати серед мирних людей. Загинуло більше 700 цивільних осіб. Серед них майже 40 дітей», - наголосила голова Харківської обласної ради.

Вона також зазначила, що завдяки героїзму українських військових вдалося відстояти Харків, крок за кроком повертати під український прапор інші населені пункти регіону. Але приблизно третина області залишається під окупацією. На інших територіях тривають активні бойові дії. Тетяна Єгорова-Луценко висловила упевненість, що перемога буде за Україною, тому вже є серйозні плани по відбудові.

Голова обласної ради повідомила, що Президент України Володимир Зеленський під час свого недавнього візиту до Харкова закликав місцеву владу шукати можливості брати участь у європейських програмах кредитування та відбудови під державні гарантії.

«Для обох сторін – європейських та українських регіонів – це відкриває широкі можливості для взаємодії. Для нас, зокрема, це будуть важливі кроки на шляху інтеграції до європейської спільноти через горизонтальний формат міжрегіональної співпраці. На рівні області ми вже напрацьовуємо інструменти, необхідні для взаємодії наших представницьких органів з представницькими органами європейських регіонів. Передовсім, через Асоціацію органів місцевого самоврядування Харківської області», - сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Голова Харківської обласної ради від імені місцевого самоврядування регіону подякувала колегам, зокрема, Європейській народній партії, за підтримку, яку ми відчуваємо впродовж всього періоду російської агресії, та готовність далі допомагати Україні та її регіонам.

Також Тетяна Єгорова-Луценко провела зустріч з президентом Комітету Регіонів ЄС Апостолосом Ціцікосташем, кандидатом на пост президента ЄНП Манфредом Вебером та президентом групи ЄНП в КоР Ольгиердом Геблевичем. Обговорили конкретні можливості міжнародного кредитування під державні гарантії для відбудови Харківської області.

Європейська народна партія заснована у 1976 р. Загальноєвропейська політична партія, поєднує окремі національні християнсько-демократичні та консервативні партії. Чисельно є найбільшим загальноєвропейським партійним об'єднанням Європи. Має найбільшу фракцію у Європейському Парламенті.

 

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...