Сьогодні Харківщина відзначає День Єднання

Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь в урочистій церемонії підняття Державного Прапора України на Сергієвській площі.



Нове державне свято започаткував Президент України Володимир Зеленський. Відповідний Указ він підписав 14 лютого.

Глава держави закликав українців підняти 16 лютого державний прапор України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах, виконати о 10:00 державний гімн України, а закордонні дипломатичні установи України в державах перебування - провести відповідні іміджеві заходи, спрямовані на єднання та підтримку України.

«Я переконана, що настане той час, коли Україна скине з себе пута війни і стане такою, якою вона має бути, – мирною, заможною, сильною державою. І більшість наших сил і коштів ми витрачатимемо не на те, щоб відбитися від загарбників, а на те, щоб розбудовувати країну, - сказала Тетяна Єгорова-Луценко. - Сьогодні, підіймаючи прапори у кожному куточку України, ми хочемо сказати всьому світу про те, що ми українці, ми єдиний народ і ми не хочемо війни».

У церемонії підняття Державного Прапора України в Харкові також взяли участь представники Харківської міської ради та облдержадміністрації.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...