Харківщина — єдина область, в якій зменшили кількість укрупнених районів!

Фактично завершився розгляд проекту Постанови Верховної ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 15.06.2020 р. № 3650, поданий Кабінетом Міністрів України.

 Депутати профільного Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування внесли зміни до тексту проекту Постанови та самостійно збільшили кількість районів в деяких областях (див. табличку нижче).

 Харківська область – єдина область в який зменшено (за пропозицією наших земляків, народних депутатів О.Літвінова та Д.Микиши) з передбачених Кабміном 7 районів до 4 районів.

 P.S. По іншим областям порівняти не можемо, оскільки на сайті Комітету досі відсутні відповідні рішення Комітету про результати розгляду цього питання.

 Остаточне рішення щодо утворення і ліквідації районів планується розглянути на пленарному засіданні ВРУ (попередня дата - 14 липня 2020 року).

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...