НАЗК розробило нові форми для проведення оцінки діяльності антикорупційних уповноважених

Національне агентство з питань запобігання корупції розробило нові форми для звітування про діяльність уповноважених з питань запобігання та виявлення корупції за І півріччя 2020 року.

 

У жовтні 2019 року в Закон України "Про запобігання корупції" були внесені зміни, відповідно до яких в апаратах обласних, районних і міських рад мають бути утворені уповноважені підрозділи чи особи з питань запобігання та виявлення корупції. Такі уповноважені повинні щопівроку надавати інформацію про свою діяльність НАЗК.

 

Форма звітування уповноважених складається з двох сторінок.

 

Перша сторінка стосується:

 

утворення уповноваженого підрозділу або визначення уповноваженої особи,

кількісних показників виконання основних завдань і функцій. НАЗК значно спростило форму цього додатку для заповнення, у порівнянні з тим, який був у старому звіті.

Другий розділ – це анкета самооцінки діяльності уповноваженого. Ця анкета є новацією, яка допоможе НАЗК визначити не лише кількісні показники, але і якісний стан виконання уповноваженим роботи за основними напрями та надати рекомендовані орієнтири в організації подальшої діяльності. Анкета заповнюється кожним уповноваженим окремо.

Подати звіт слід до 10 серпня 2020 року на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

 

Це оцінювання пройде у пілотному режимі і підготує спільноту уповноважених до звітування за весь 2020 рік.

 

Дізнатися деталі про звітування уповноважених з питань запобігання та виявлення корупції можна на сайті НАЗК: https://bit.ly/2DcegD4.

 

Завантажити файл для заповнення звіту можна за посиланням: https://bit.ly/forma-zvituvannia.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...