Микола Тітов взяв участь в церемонії вручення премії ім. І. Ю. Рєпіна

Однією з найвагоміших складових програми відзначення річниці з дня народження Іллі Рєпіна у Чугуєві є церемонія вручення премії за досягнення у галузі образотворчого мистецтва, скульптури, графіки, декоративно-ужиткового мистецтва.

 

 Премія імені І.Ю.Рєпіна була відроджена рішенням Харківської обласної ради в 2011 році з метою популяризації творчого надбання всесвітньо відомого художника Іллі Юхимовича Рєпіна для залучення широкої громадськості до участі в культурному житті регіону.

 

У цьому році розглянуто роботи кандидатів на здобуття престижної нагороди в галузі образотворчого мистецтва у номінаціях «Живопис», «Графіка», «Мистецтвознавство». Серед номінантів – представники київської, харківської, чугуївської художніх шкіл, які зробили особистий внесок у розвиток сучасного українського мистецтва. За результатами роботи членами журі було визначено трьох переможців.

 

За дорученням голови Харківської обласної ради Сергія Чернова,  від імені депутатського корпусу Микола Тітов - депутат Харківської обласної ради, перший віце-президент-виконавчий директор Асоціації звернувся з привітальним словом до присутніх та разом з заступником голови Харківської обласної державної адміністрації Євгенієм Грицьковим вручив нагороди переможцям.

 

Отже, лауреатами премії імені Рєпіна 2020 року стали:

 

в номінації «Живопис» – Михайло Гуйда (м.Київ) за серію робіт «В єдиному просторі»;

 

в номінації «Графіка» – Владислав Христенко за серію офортів «Козацькі хрести»;

 

в номінації «Мистецтвознавство» – Олег Коваль за цикл статей «Класичні («рєпінські») традиції та неоавангардне спрямування у творчості сучасних митців Слобожанщини» і монографічне дослідження «Творення знаку: начерки лінгвоестетики та семіотики мистецтва».

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...