Регіональний антикорупційний центр

У березні 2009 року на загальних зборах представників членів Асоціації, участь у яких взяли керівники правоохоронних органів Харківській області, відбулась відверта ділова розмова, в результаті якої учасники зборів дійшли висновку про необхідність налагодження спільної роботи для викорінення проявів корупції в органах місцевого самоврядування.

Враховуючі, що більшість органів місцевого самоврядування не мають змоги отримувати грамотний юридичний супровід: юристів немає не тільки в сільських та селищних радах, але й у більшості міських і районних рад та беручи до уваги значну кількість виявлених порушень антикорупційного законодавства посадовими особами органів місцевого самоврядування області, представники членів Асоціації дійшли висновку про необхідність створення Регіонального антикорупційного центру при Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області.

Мета діяльності цього центру – профілактика проявів корупції, а також захист територіальних громад і працівників органів місцевого самоврядування у випадках необґрунтованого притягнення їх до відповідальності.

За пропозицією органів місцевого самоврядування Центром підготовлено методичні рекомендації для посадових осіб органів місцевого самоврядування, в яких викладено права осіб, які здійснюють перевірку дотримання антикорупційного законодавства, а також алгоритм таких перевірок і дій в цих ситуаціях посадових осіб.

Детальніше у розділі "Корупція - стоп!".

Положення