Мінрегіон напрацював зміни до Закону України «Про місцеві державні адміністрації»

28 жовтня Уряд підтримав проєкт Закону України «Про внесення деяких змін до Закону України «Про місцеві державні адміністрації».

 Законопроєкт, розроблений Мінрегіоном*, врегульовує питання з призначення тимчасово виконуючого обов'язки голови місцевої державної адміністрації та його заступників у разі їх одночасної тимчасової непрацездатності.

 «Цей законопроєкт має особливе значення у нинішніх умовах пандемії коронавірусної інфекції, оскільки чинним законодавством не передбачено призначення тимчасово виконуючого обов'язки у разі одночасної відсутності через хворобу голови місцевої держадміністрації та його заступників. Врегулювання цього питання необхідне для упередження гальмування роботи місцевих державних адміністрацій», — зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

 Змінами передбачається, що у разі одночасної тимчасової втрати працездатності головою місцевої державної адміністрації, його першим заступником та заступниками, виконання обов'язків голови місцевої державної адміністрації за його рішенням покладається на керівника апарату місцевої державної адміністрації, у разі його тимчасової відсутності — на заступника керівника апарату, а в разі його тимчасової відсутності або відсутності зазначеної посади у штатному розписі — на керівника самостійного структурного підрозділу апарату місцевої державної адміністрації з обов'язковим інформуванням Офісу Президента України та Кабінету Міністрів України.

 *Асоціація також брала участь в обговореннях цього законопроєкту та надавала власні пропозиції.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...