Президент Асоціації - Сергій Чернов

Біографія

ЧЕРНОВ СЕРГІЙ ІВАНОВИЧ, народився 22 серпня 1961 року у м. Краснограді Красноградського району Харківської області. Громадянин України.

Освіта вища: з 1978 року по 1983 рік навчався у Харківському інституті механізації та електрифікації сільського господарства, спеціальність «механізація сільського господарства», кваліфікація «інженер-механік»; з 1997року по 1999 рік навчався у  Харківській філії Української Академії державного управління при Президентові України, спеціальність «державне управління», кваліфікація «магістр державного управління».  Доктор наук з державного управління.

Трудова діяльність:

з 1983 року по 1986 рік інженер, старший інженер на виробничому об’єднанні «Сортнасінняпром».

З 1986 року по 1990 рік провідний спеціаліст Агропромислового комітету області; з 1990 року по 1992 рік провідний, головний спеціаліст об’єднання «Агропромрада».

З 1992 року по 1994 рік головний спеціаліст Харківського обласного управління сільського господарства.

З 1994 року по 1997 рік начальник відділу по організації фермерських господарств облсільгоспуправління.

З 1997 року по 2001 рік заступник начальника Головного управління сільського господарства, начальник управління технічної політики.

З 2001 року по 2005 рік економічний радник голови обласної державної адміністрації.

З 2005 року по 2006 рік помічник-консультант Народного депутата України.

З 2006 по 2008 р. – заступник голови Харківської обласної ради V скликання.

З 2008 по 2010 р. – голова Харківської обласної ради V скликання.

25 листопада 2010 року обраний головою Харківської обласної ради VI скликання.

Громадська діяльність: секретар обласної організації політичної партії «Нова демократія».

З 2008 р. - президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області.

Депутат Харківської обласної ради V скликання.

31 жовтня 2010 р. обраний депутатом Харківської обласної ради VI скликання по одномандатному мажоритарному округу №47 (Красноградський р-н).

У липні 2010 р. обраний президентом Всеукраїнської організації районних та обласних рад «Українська асоціація місцевих та регіональних влад».

У грудні 2010 р. обраний заступником голови Консультативної ради з питань місцевого самоврядування при Голові Верховної Ради України.

З лютого 2011 р. включений до складу делегації України в Конгресі місцевих та регіональних влад Ради Європи, член Палати регіонів.

Заслужений працівник сільського господарства України. Почесний громадянин Красноградщини.

Місце проживання: м. Харків.

На сьогодні у Асоціації об’єдналися 456 рад різного рівня (з 474), що складає 96 % від загальної кількості рад регіону:
-    Харківська обласна рада;
-    27 районних рад;