Коротко про Асоціацію

Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області у 2007 році була зареєстрована першою в Україні як обласна асоціація органів місцевого самоврядування.

Першопричиною для створення такого об’єднання стала необхідність у координації зусиль та напрацюванні спільних форм діяльності рад різного рівня при вирішенні питань, що стосуються життєво важливих проблем територіальних громад області.

Засновниками Асоціації виступили Харківська обласна рада,  Балаклійська, Красноградська, Кегичівська, Валківська районні ради та Куп’янська міська рада.

Під час проведення зборів, як вищого керівного органу Асоціації, учасниками розглядаються та вирішуються найважливіші питання організації місцевого самоврядування регіону. Останній час, традиційними у роботі Асоціації стали  виїзні  збори, які проводяться на базі районів та міст області. Переваги такої практиці складаються у тому, що учасники мають унікальну можливість ознайомитися з практикою роботи своїх колег, обмінятися цінним досвідом.

Окрім того, у роботі зборів постійно беруть участь керівники територіальних органів міністерств та відомств України в Харківській області. Як свідчить досвід, спільна робота органів місцевого самоврядування та органів державної влади, підвищує рівень обізнаності представників територіальних громад по всім напрямам діяльності, що підвищує ефективність їх праці на благо Харківщини.

Перелік напрямів діяльності Асоціації  можна продовжувати, але без сумніву є те, що її робота, яка направлена у першу чергу на зростання потенціалу регіону, його сталого розвитку, набирає обертів з кожним роком.

У складі Асоціації об’єдналися 458 рад різного рівня, що складає 97,9% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 5 об’єднаних територіальних громад