Барвінківська районна рада

Головна Довідник

64701, м. Барвінкове, вул. Леніна,8,  тел. факс: (0-257) 4-18-33. Веб-сайт.

Час вступу до Асоціації: 13 вересня 2007 року.

У Барвінківському районі обговорили питання видобутку газу у межах Юзівської ділянки

Сьогодні відбулось спільне засідання колегії Барвінківської районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району, яке провів голова райдержадміністрації Іван Бовдуй. У заході взяли участь представники компанії «Шелл Експлорейшн енд Продакшн Юкрейн Інвестментс (ІV) Б.В.», Українського науково-дослідного інституту природних газів «УкрНДІГаз», ГПУ «Шебелинкагазвидобування» ДК «Укргазвидобування» НАК «Нафтогаз України».

Першим питанням порядку денного стало обговорення угоди про розподіл вуглеводнів, які будуть видобуватися у межах ділянки Юзівська, між державою Україна, компанією "Шелл" і ТОВ "НАДРА ЮЗІВСЬКА".

Представник компанії «Шелл» розповіла, що розвідувальні роботи триватимуть близько 5 років, після чого буде визначено, чи рентабельно розпочинати на даній території промисловий видобуток. Йшлося також і про соціальні інвестиції, які будуть розраховані на мешканців громад, що знаходяться у безпосередній близькості від місця проекту.

Як повідомив фахівець УкрНДІГаз, водні горизонти у Барвінківському районі залягають на глибині 200-900 метрів, тоді як гідророзрив пластів (ГРП) при видобутку газу проводиться значно глибше. Тож використання технології гідророзриву є безпечним та не несе екологічної загрози.

«Щороку ГПУ «Шебелинкагазвидобування» здійснює 3 гідророзриви, а у світі за весь час використання технології гідророзриву пластів проведено понад мільйон ГРП», - зазначив представник компанії ГПУ «Шебелинкагазвидобування» ДК «Укргазвидобування» НАК «Нафтогаз України».

Підводячи підсумки обговорення угоди, Іван Бовдуй висловив сподівання, що на Барвінківщині будуть знайдені поклади газу, необхідні для промислового видобутку, та зазначив: «Це питання давно на часі. За двадцять років незалежності ми втратили багато можливостей, тож тепер потрібно діяти активно у напрямку забезпечення енергонезалежності країни».

Також члени колегії Барвінківської райдержадміністрації та актив району обговорили результати соціально-економічного розвитку та виконання бюджету у минулому році, окреслили завдання на 2013 рік; розглянули питання соціального забезпечення бездомних громадян, які звільнились з місць позбавлення волі, своєчасного розчищення повітряних ліній електропередач тощо.

Новини Барвінківського району

П'ятниця, 22 лютого 2013 20:11
П'ятниця, 28 грудня 2012 09:24
26.12.2012 р. під головуванням В.Д. Яковенка першого заступника голови райдержадміністрації пройшло засідання комісії з питань надання в оренду земель
Неділя, 01 липня 2012 17:43
Пройшло розширене засідання Президії Барвінківської районної організації ветеранів, на якому виступали В.Я. Жадан, Б.Г. Гудим, Т.І. Потапенко, М.С. Шматок, І.П.
Неділя, 01 липня 2012 17:16
Проведена церемонія покладання квітів з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні та 71-ї річниці початку Великої Вітчизняної війни 1941-1945

У складі Асоціації об’єдналися 432 рад різного рівня, що складає 98,2% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 12 об’єднаних територіальних громад