Фонд Регіонального Співробітництва Чорного моря

Фонд Регіонального Співробітництва Чорного моря (англ. «Black Sea Trust») співпрацює з низкою різних донорів і надає в Чорноморському регіоні гранти місцевим і національним неурядовим організаціям, приватним особам, урядовим структурам, громадським групам, інститутам політики та іншим асоціаціям в таких країнах, як Азербайджан, Болгарія, Вірменія, Грузія, Молдова, Туреччина, Румунія, Россія та Україна, та в трьох основних сферах:

Транскордонні Ініціативи

Програма «Транскордонні Ініціативи» підтримує громадські, приватні та некомерційні ініціативи з розвитку регіонального співробітництва та зміцнення стабільності за такими напрямками:

• підготовка транскордонних діалогів між урядовими юридичними особами, громадськими організаціями та інститутами політики;
• обмін сучасними методиками в ключових економічних та урядових сферах політики, а також серед приватних громадян і некомерційних організацій;
• дослідження заходів зменшення фізичних і юридичних бар'єрів між країнами в Чорноморському регіоні;
• розробка і просування засобів урегулювання регіональних конфліктів;
• об'єднання загальнорегіональних зусиль для побудови політичних, культурних та економічних мереж.

До співпраці можливо залучати партнерів, зокрема, з країн Європейського Союзу.

Східні Зв'язки

Програма «Східні Зв'язки» підтримує співробітництво між групами з Центральної, Східної Європи та Балтики, а також їх Чорноморськими партнерами для обміну експертними думками, досвідом та інформацією, що необхідні для політичного, соціального та економічного розвитку і зміцнення довгострокової стабільності в регіоні. Напрямки діяльності:

• створення зв'язків між новими державами-членами ЄС та країнами Чорноморського регіону;
• розширення експертизи та ресурсів країн Чорноморського регіону у сфері належного управління (Good Governance);
• створення механізмів розширення інформаційного обміну;
• з'єднання існуючого досвіду та експертизи в економічній реформі.

До співпраці можливо залучати партнерів, зокрема, з країн Європейського Союзу.

Громадська Участь

Програма «Громадська Участь» щорічно надає невеликі гранти ініціативним групам і організаціям за такими напрямками:

• розвиток суспільно-приватних діалогів із залученням зовнішніх експертів та активних громадян у реформуванні державного сектору, від освіти до охорони здоров'я та реформи державної служби;
• зміцнення громадянських ініціатив, що сприяють активізації громадян і підвищенню відповідальності державних устнов;
• розвиток інститутів політики, впровадження інноваційних ідей та навчання нового покоління державних службовців;
• підтримка діалогу громад, органів місцевого самоврядування та громадських асоціацій;
• просування цінностей державної служби та залучення громадян до прийняття рішень;
• посилення ролі громадянського суспільства в подоланні конфліктів.

Умови участі, процес надання грантів та відбору проектних пропозицій розміщені на офіційному сайті Фонду: www.gmfus.org/blacksea/. Проектні пропозиції приймаються тільки в електронному вигляді та опрацьовуються по мірі надходжень. Кінцеві рішення оголошуються протягом 8 - 12 тижнів після надання проекту.

Офіційні контакти Фонду регіонального Співробітництва Чорного моря:
B-dul Primaverii nr. 50, Corp 6 “Casa Mica” Sector 1, Bucharest, Romania,тел: 40 21 314 16 28, факс: 40 21 319 32 74, email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду