Українську асоціацію районних та обласних рад включено до складу ради Європейських муніципалітетів і регіонів

Після презентації Української асоціації районних та обласних рад на засіданні Ради європейських муніципалітетів і регіонів (CEMR), учасники зібрання ухвалили позитивне рішення щодо прийняття Асоціації до лав CEMR.

Президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов висловив намір партнерство і співпрацю з Радою європейських муніципалітетів та регіонів реалізувати за наступними напрямками:

«- у питаннях пошуку шляхів забезпечення імплементації в національне законодавство положень Європейської хартії місцевого самоврядування як в Україні так і в інших країнах Ради Європи;

- вивчати досвід європейських країн, їх муніципалітетів та інших інститутів місцевого і регіонального самоврядування у вирішенні місцевих проблем, наданні муніципальних послуг;

- популяризувати та інтегрувати принципи доброго врядування серед членів Асоціації, сприяти якомога широкому залученню громадян до процесів прийняття рішень;

- стимулювати обмін кращими практиками між українськими та європейськими регіонами, залучати районні та обласні ради України до Європейських спільнот кращих практик;

- проведення спільних заходів – конференцій, семінарів, а також консультацій та обмінів експертами між Радою європейських муніципалітетів та регіонів та Асоціацією».

«Будучи переконаним у тому, що конструктивна співпраця Української асоціації районних та обласних рад з нашими колегами під егідою Ради європейських муніципалітетів і регіонів буде вигідною всім сторонам, - підкреслив Сергій Чернов, - хочу висловити подяку за ваші прихильність та підтримку, надані нам, і вашу щиру зацікавленість у розвитку місцевої демократії в Україні».