Дворічанська районна рада

Головна Довідник

62702, смт Дворічна, вул. Радянська,8. Тел. факс: (0-250) 7-62-70, E-mail.

Час вступу до Асоціації: 13 вересня 2007 року.

На Дворічанщині обговорили підсумки роботи центру правової інформації

30 листопада 2012 року в селищі Дворічна відбулася робоча зустріч, присвячена організації надання безоплатної правової допомоги населенню району. Це вже третя зустріч, яку проводить громадська організація «Фонд сільських громад Дворічанщини» в межах проекту «Продовження діяльності Центру правової інформації та консультацій для захисту прав населення Дворічанського району». Проект реалізується при фінансовій підтримці Програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження».

На зустрічі були присутні голова районної ради Галина Турбаба, селищний та сільські голови району, депутати районної ради, виконавці та юрист проекту, мешканці району.

Керівник проекту Людмила Ковтун розповіла про сучасний стан безоплатної правової допомоги населенню в Україні; про роботу Центру правової інформації та консультацій для захисту прав населення Дворічанського району в 2012 році.

Учасники зустрічі обговорили питання «Продовження роботи Центру в 2013 році за фінансової підтримки з місцевого бюджету». «Ми дуже вдячні Програмі «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження» за підтримку Центру, - зазначила Галина Турбаба. - Все, що робить Центр, виявляється дуже важливим і дуже корисним. Головне – мешканці району потребують безоплатної правової допомоги. Хай це буде п’ять, три чи навіть одна людина на місяць, що звернеться до Центру, але вона повинна мати можливість реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу».

Ще під час першої робочої зустрічі голова райдержадміністрації Сергій Радьков запропонував створити Центр на базі уже існуючого комунального закладу. В процесі обговорення прийшли до висновку, що краще створити не структуру на базі комунального закладу, а розширити сферу послуг, які надає комунальне підприємство; внести зміни до Статуту, які б передбачали надання безоплатних правових послуг населенню.

Галина Турбаба запропонувала розглянути варіант оголошення конкурсу у відповідності з Наказом Міністерства юстиції України від 15 червня 2012 року №91/5 «Про затвердження Порядку залучення органами місцевого самоврядування юридичних осіб приватного права до надання безоплатної первинної правової допомоги». Процедура оголошення конкурсу чітко прописана в цьому документі.

Отже, після тривалого обговорення, прийшли до висновку – передати в районну раду 2 проекти рішення «Про створення Центру на базі комунального закладу» та «Про оголошення конкурсу для залучення юридичних осіб приватного права до надання безоплатної правової допомоги» з проханням найближчим часом розглянути на засіданні планово-бюджетної комісії і винести більш прийнятний проект рішення на сесію райради.

Новини Дворічанського району

Середа, 20 липня 2016 09:29
На днях у Дворічній пройшла міжнародна меморіальна наукова конференція. Тема конференції — «Сучасні проблеми екології, імунітету та ортобіозу в світлі наукових
Понеділок, 03 грудня 2012 15:24