Лозівська міська рада

Головна Довідник

64602 м. Лозова, вул. Орджонікідзе,1. Тел.  (0-5745) 2-37-67, факс 2-58-66. E-mailВеб -сайт.

Час вступу до Асоціації: 13 вересня 2007 року.

Нововведення в роботі землевпорядників

C січня 2013 ситуація в землевпорядній сфері кардинально зміниться, так як прийнято рішення удвічі збільшити кількість реєстраторів і підняти їм зарплату, що зробить цю посаду більш привабливою. Збільшити штат раніше не вийде, так як при вступі на держслужбу люди проходять певну процедуру.

Ще одне нововведення, яке дозволить прискорити оформлення землевпорядної документації, - введення з середини жовтня безкоштовних адміністративних послуг. За постановою Кабміну безкоштовними стали 18 послуг, в числі яких -
держреєстрація земельної ділянки, видача довідки з поземельної книги, а також перевірка обмінного файлу, підготовку якого виконала землевпорядна контора (ця процедура коштувала 60 грн.). З приводу перевірки файлу було багато нарікань з боку землекористувачів. Були випадки, коли протоколи про порушення виписувалися по багато разів, що затягувало процес оформлення документації. За новим порядком (вже набрав чинності), територіальний орган Держкомзему передає отриманий файл в електронному вигляді в Центр Державного земельного кадастру (ДЗК), і якщо зауважень до документів немає, вони проходять потрібне оформлення. Якщо є зауваження, то доопрацюванням файлу займається сам територіальний орган. Після того як робота завершилася, про це повідомляють в ДЗК, і протягом дня земельну ділянку має бути внесений до бази даних.

Довідка: Верховна Рада прийняла в першому читанні як закон законопроект № 11223, яким виділила 273 млн. грн. на зарплати співробітникам Державного земельного агентства. Закон вносить зміни до держбюджету-2012, яким зменшує обсяг видатків за програмою "Проведення земельної реформи" на 273 млн.грн. і збільшує обсяг видатків за програмою "Керівництво та управління у сфері земельних ресурсів" на 273 млн.грн. для забезпечення зарплати працівників територіальних органів Держземагентства, а також оплати робіт Центру ДЗК.

Новини м. Лозова

Четвер, 09 липня 2015 10:02
06 липня під головуванням керуючого справами Лозівськаої міської ради Ю.В.Кушніра відбулась традиційна нарада з головами квартальних комітетів міста. Розпочав
Субота, 24 листопада 2012 19:49