Сергій Чернов: Усі зобов’язання з реалізації мініпроєктів у районах Харківщини мають бути виконані вчасно та у повному обсязі

Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов у режимі онлайн провів засідання Конкурсного комітету обласного конкурсу мініпроєктів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє».

Члени комітету обговорили стан впровадження ініціатив, які стали переможцями цьогорічного конкурсу.

Сергій Чернов закцентував увагу присутніх на необхідності посилення роботи з виконавцями проєктів, які не встигають у терміни, визначені положенням. Такий стан справ, вважає голова обласної ради, викликає занепокоєння, адже існують ризики, пов'язані із завершенням поточного бюджетного року передусім.

«Станом на 29 жовтня вручено 167 сертифікатів, що засвідчують успішне впровадження проєктів. Найбільшу активність проявили у Борівському, Валківському, Дворічанському, Зачепилівському Зміївському, Краснокутському, Куп'янському, Кегичівському, Шевченківському районах та у Зачепилівській, Кіндрашівській, Малинівській, Нововодолазькій, Олексіївській, Пісочінській та Чкаловській об'єднаних територіальних громадах.

Більше, ніж на 70% завершили реалізацію ініціативні групи Барвінківського, Вовчанського, Красноградського, Первомайського, Харківського районів, місто Люботин, Чугуїв, Лозівська та Малоданилівська ОТГ», – зауважив голова обласної ради.

Реалізовано 63% від загальної кількості мініпроєктів-переможців, разом з тим минулого року на цей час було завершено 85% проєктів. Усі зобов'язання мають бути виконані вчасно. Співфінансування з обласного бюджету надійшло відповідно до зобов'язань та у повній мірі, тому закликаю до відповідального ставлення усіх виконавців мініпроєктів», – наголосив Сергій Чернов.

Також конкурсний комітет розглянув заяви керівників мініпроєктів, за якими на момент впровадження наявна економія коштів завдяки проведенню закупівель через систему «Prozorro» щодо використання їх на реалізацію заходів у рамках проєктів. Члени конкурсного комітету ухвалили відповідні рішення, згідно із заявами.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...