Нововодолазька районна рада

Головна Довідник

63200, смт Нова Водолага, вул. Гагаріна,7. Тел. факс: (0-240) 4-33-71, E-mail.

Час вступу до Асоціації: 12 березня 2010 року.

Зустріч з активом громадських організацій

Днями у великій залі Нововодолазької районної державної адміністрації відбулась зустріч з активом ветеранських організацій району. У її роботі взяли участь голова райдержадміністрації С.О.Ротач, заступник голови райдержадміністрації О.Б.Кузьоменський, заступник голови районної ради І.Д.Мотика, начальник управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації В.А.Зінченко, голова обласної організації ветеранів України А.П.Хіневич, голова обласної Спілки ветеранів Афганістану В.М.Рижков, заступник голови обласної Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль Україна» Є.І. Ріяко, голова районної ради ветеранів війни, праці та Збройних Сил Д.Т.Тарасенко, голова районної Спілки ветеранів Афганістану С.Ф.Воротняк, голова районної організації «Набат Чорнобиля» О.О.Пелехатий.

У вступному слові голова районної державної адміністрації С.О.Ротач зазначила, що робота з ветеранськими організаціями знаходиться серед пріоритетів діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування району. Цю співпрацю можна назвати тісною і результативною.

За словами В.А.Зінченка, цю роботу в області було активізовано після підписання головою ХОДА М.М.Добкіним меморандуму про взаємодію і співробітництво між обласною державною адміністрацією, Харківською обласною спілкою ветеранів Афганістану (воїнів – інтернаціоналістів) та Харківською обласною організацією Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», що зумовило об’єднання спільних зусиль членів районних громадських організацій, районних державних адміністрацій та обласної державної адміністрації для вирішення проблемних питань. Відповідні зустрічі відбулись практично у всіх районах області і вже принесли перші позитивні результати.

Продовжуючи тему, А.П.Хіневич, підкреслив, що мета зустрічі – виявити основні проблеми і накреслити шляхи їх усунення.

В.М.Рижков зупинився на тих проблемах, які були порушені представниками громадських організацій в інших районах: медичне забезпечення, працевлаштування, житлове питання, соціальний захист. Більшість з цих проблем, зазначив він, можливо вирішити лише на державному рівні, але є й такі, які не вирішуються через бюрократизм і бездушність, тож завдання сьогодення – усунути причини, які цьому сприяють. Є проблеми і в існуючій системі пільг. З метою приведення її до вимог сьогодення створено консультативну раду на чолі з віце-прем’єр-міністром України С.Л.Тігіпко. Всі конструктивні пропозиції, отримані в результаті зустрічей з ветеранськими організаціями, будуть систематизовані і направлені на розгляд даної ради.

Такі зміни, наприклад, нещодавно відбулись у сфері розподілу путівок санаторно-курортного забезпечення для учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. Саме на цих змінах детально зупинився Є.І.Ріяко. Зокрема, одним із нововведень є те, що чорнобильці зможуть самостійно обирати місце свого оздоровлення.

Як показала зустріч проблем у присутніх дійсно вистачає. Це і забезпечення житлом, медичне обслуговування, проблеми в присвоєнні статусу «Учасник бойових дій», ремонт доріг, соціальне забезпечення та інші. Але їх вирішення, зазначив І.Д.Мотика, вимагає консолідації суспільства та більшої активності самих громадських організацій. демократичної і правової.

Новини Нововодолазького району

Вівторок, 20 листопада 2012 12:50
17 листопада своє професійне свято відзначили працівники сільського господарства в с. Новоселівка. У стінах сільського Будинку культури пройшли урочистості
Вівторок, 20 листопада 2012 12:49