Практичні аспекти реалізації проєктів-переможців конкурсу «Разом в майбутнє» розглянули на онлайн-консультації

На сьогоднішній онлайн-консультації з представниками територіальних громад, мініпроєкти яких стали переможцями обласного конкурсу «Разом у майбутнє», йшлося про практичні аспекти реалізації проектів й організацію моніторингу Конкурсним комітетом.

 Начальник управління з питань місцевого самоврядування, розвитку громад та міжнародних зв'язків Олена Кулик акцентувала увагу на безумовному виконанні проєктів у терміни, які визначені установчими документами щодо проведення конкурсу.

 Конкурсним комітетом цьогоріч проводиться посилений контроль впровадження проектів на місцях. З цією метою розроблена відповідна форма звітності. Роз'яснення із заповнення цього документу були надані учасникам онлайн-консультації.

 Тож спікеркою було приділено належну увагу питанню підвищення виконавської дисципліни й раціонального використання коштів на умовах співфінансування з бюджетів різних рівнів.

 «Зміни до Положення про порядок проведення обласного конкурсу мініпроєктів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», які стосуються використання коштів у поточному році, вимагають підвищеної уваги до дотримання термінів й особливого контролю за виконанням умов співфінансування зокрема. Усі проєкти обов'язково мають бути реалізовані та відкриті до 1 грудня 2020 року.

 Конкурсний комітет проводитиме ретельний аналіз усіх фінансових витрат та вимагатиме неухильного дотримання термінів саме так, як наголошував голова обласної ради Сергій Чернов. В умовах сьогодення, коли депутатський корпус вимушений був переглянути обсяги фінансування низки важливих регіональних програм та перерозподілити грошові ресурси, маємо бути винятково відповідальними. Все має бути реалізовано чітко й вчасно», - акцентувала увагу учасників зустрічі Олена Кулик.

 Переможцями обласного конкурсу мініпроєктів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» у 2020 році визначено 266 проєктів.

 На пленарному засіданні сесії обласної ради 28 травня 2020 року до місцевих бюджетів передано субвенцію на співфінансування мініпроєктів переможців у сумі 36,3 млн грн.

 Конкурс запроваджено за ініціативи голови Харківської обласної ради Сергія Чернова у 2011 році. За час існування конкурсу в регіоні реалізовано понад 1700 проєктів.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...