Куп'янська районна рада

Головна Довідник

63701, м. Куп’янськ, вул. Леніна, 3 тел.факс: (0-242) 5-17-42.  Веб-сайт.

Час вступу до Асоціації: 13 вересня 2007 року.

Особливості роботи практичного психолога з підлітками

За такою темою 16.11.2012 року на базі Подолянської ЗОШ І-ІІІ ст. пройшов семінар практичних психологів ЗНЗ Куп’янського району. Тема даного семінару обрана не випадково, оскільки в роботі психолога одним із важливих моментів є саме робота з підлітками.

Як відомо, підлітковий вік має ряд специфічних особливостей, які обов’язково потрібно враховувати при роботі з даною категорією дітей. Врахування вікових і індивідуальних особливостей при роботі з даною категорією дітей – запорука успішної роботи з ними. Про це йшлася мова у виступі практичного психолога Подолянської ЗОШ І-ІІІ ст. Пісоцької В.В.

Практичний психолог також поділилася власним досвідом роботи з учнями підліткового віку У роботі семінару прийняв участь директор Подолянської ЗОШ І-ІІІ ст. Шаповалов О.В., який у своєму виступі зазначив про те, що робота з підлітками у Подолянській ЗОШ І-ІІІ ст. дає позитивні результати завдяки тісній співпраці адміністрації школи, практичного психолога, батьків, громадських організацій, службам, що опікуються дітьми. Як наслідок такої плідної роботи – відсутність у школі дітей, які перебувають на обліку в школі, ССД та кримінальній міліції.

Учасників семінару після закінчення теоретичного блоку роботи вітали учні Подолянської ЗОШ І-ІІІ ст. Виступ учнів початкової та старшої ланки школи став підтвердженням того, що робота психолога в сучасній школі є не просто вимогою часу, а й життєвою необхідністю.

Практична частина роботи семінару була представлена тренінговим заняттям з учнями 9 класу на тему: «Кохання і дружба в нашому житті». Дане заняття є складовою частиною комплексу корекційно – розвивальних занять авторської програми «Робота з підлітками», розробленої практичним психологом Пісоцькою В.В., яку вона успішно апробує перед погодженням в Центрі практичної психології і соціальної роботи КВНЗ «ХАНО».

Жваве обговорення дане заняття викликало і в учасників тренінгу і в колег – психологів. Учасники тренінгу висловили своє враження від проведення заняття. Позитивні відгуки дітей стали свідченням того, що такі заняття є для них важливими і необхідними, адже на них можна не лише поспілкуватися, отримати позитивні емоції, але й обговорити важливі і хвилюючі для теми і питання, які, на жаль, не завжди можна обговорити з батьками. Тому підлітки задоволені тим, що саме в їхньому навчальному закладі є таке місце, де це можна зробити.

Практичні психологи взяли участь у обговоренні заняття, відмітивши його високий науково – методичний рівень проведення та зазначивши практичну цінність для використання у подальшій роботі.

Підводячи підсумки роботи семінару, хочеться подякувати колективу Подолянської ЗОШ І-ІІІ ст. за організацію та проведення семінару та побажати і надалі працювати колективно та злагоджено.

Методист психологічної служби
відділу освіти Куп’янської РДА Світлана Гриценко

Новини Куп'янського району

Неділя, 01 вересня 2013 19:45
27 серпня 2013 року у селі Кислівка Куп’янського району довгоочікуване свято для всієї територіальної громади – після реконструкції відкрито Музей історії с.
Вівторок, 20 листопада 2012 12:37
Відділ державної реєстрації актів цивільного стану по місту Куп’янську інформує. За 10 місяців 2012 року відділом (м. Куп’янськ. смт Ківшарівка та
Вівторок, 20 листопада 2012 12:36
Вівторок, 20 листопада 2012 12:36