Ізюмська районна рада

Головна Довідник

64309, м. Ізюм, пл. Центральна,1. Тел. факс: (0-5743) 2-12-39, E-mail.

Час вступу до Асоціації: 31 березня 2009 року.

Сільське господарство

Пріоритетним напрямком в економіці району залишається сільське господарство. Більш детально по цій галузі доповість начальник агропромислового розвитку Гуртов П.О., а я зупинюсь лише на деяких показниках.
Ранні зернові по всіх категоріях господарств було скошено і обмолочено на площі 15513 га, намолочено 29810 тонн зерна, що майже на 50,0% менше рівня 2009 року, середня урожайність по району склала 19,1 ц/га, в тому числі озиму пшеницю зібрано на площі 12634 га, намолочено 26125 тонн зерна, урожайність по району склала 20,7ц/га.

Під урожай 2011 року в Ізюмському районі посіяно озимих культур на площі 21637 га, що становить 96% до плану та майже на рівні минулого року. Щодо тваринництва, відмічу, що сьогодні в районі в цій галузі працюють чотири господарства: СК "Восток" та ПП "Золота Нива-1" - утримують поголів’я ВРХ, ТОВ "Агрофірма Юг-М" та ФГ "Бєсєдіна " - поголів’я свиней.
За 2010 рік господарствами району реалізовано на забій худоби в живій вазі 392 тонни, що вдвічі більше рівня минулого року.
Сьогодні в господарствах району є в наявності 5212 голів ВРХ, що на 8 % менше до рівня минулого року, в тому числі 2719 голів корів, що на 4 % менше, як до рівня минулого так і до початку року.
Спостерігається тенденція зменшення поголів’я ВРХ, зокрема за минулий рік допущений спад поголів’я корів по СК "Восток" в кількості 50 голів, по ПП "Золота Нива-1" - 32 голови.
Основною причиною такого становища є ситуація, яка сталася з забезпеченням худоби кормами. Затяжна посуха також вплинула на врожайність та зрідженість травостою багаторічних трав, сінокосів та пасовищ. Зважаючи на це, господарства націлюють свої заходи на збереження продуктивного поголів’я (дійної череди та ремонтних телиць).
Поголів’я свиней складає 309 голів, що на 27% більше ніж в 2009 році.
За 2010 рік господарствами району вироблено 11727 тонн молока, що на 4% менше ніж в 2009 році. Продуктивність корів на рівні минулого року.
Крім цього невиконані заходи програми по виробництву мяса ВРХ та свиней у живій вазі. Через низькі середньодобові прирости на відгодівлі та вирощуванні молодняку ВРХ та свиней, вироблено мяса в живій вазі 425 тонн, що на 35 % менше ніж в минулому році.
В районі заготовлено сіна, соломи, силоса, концкормів, по 25,1 кормоодиниці на умовну голову, в порівнянні з минулим роком це менше на 3,2 кормоодиниці.
За 2010 рік придбано 85 одиниць сільськогосподарської техніки на загальну суму 29,5 млн. грн., що майже вдвічі більше ніж в 2009 році.
Господарствами району подано заявки на одержання короткострокових кредитів на суму 6 млн. 320 тис. грн. В минулому році укладено кредитні угоди 6 господарствами району на загальну суму 5,7 млн. грн., під 25%-28% річних. Інші господарства, які мали потребу в кредитних коштах залучили інвестиції приватних осіб.

Новини Ізюмського району

Четвер, 06 жовтня 2016 14:48
5 жовтня в рамках конкурсу міні-проектів Харківської обласної ради «Разом в майбутнє» відкрито нову водонапірну башту в селі Іванівка Ізюмського району.   В
Субота, 16 березня 2013 20:03