Дворічанська районна рада

Головна Довідник

62702, смт Дворічна, вул. Радянська,8. Тел. факс: (0-250) 7-62-70, E-mail.

Час вступу до Асоціації: 13 вересня 2007 року.

На Дворічанщині створена команда однодумців у вирішенні конфліктів та медіації

15-18 листопада 2012 року у смт. Дворічна на Харківщині за підтримки районної державної адміністрації та районної ради відбувся тренінг «Базові навички у вирішенні конфліктів та медіації».

Тренінг провели тренери БО «Український Центр Порозуміння» Альона Горова та Роман Коваль.

Захід був організований ГО «Фонд сільських громад Дворічанщини» у рамках Проекту «Продовження діяльності Центру правової інформації та консультацій для захисту прав населення Дворічанського району» за фінансової підтримки Програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження».

Мета тренінгу – навчити учасників веденню процедур вирішення конфліктів та побудови діалогу в громадах.

Основні завдання:

- Ознайомитися з цінностями та принципами співробітницького (відновного) підходу для ведення процедур вирішення конфліктів та побудови діалогу в громадах.

- Відпрацювати комунікативні навички, необхідні ведучому процедур вирішення конфліктів та побудови діалогу в громадах.

- Відпрацювати процедурні навички вирішення конфліктів та побудови діалогу в громадах.

На тренінгу були присутні заступник голови райдержадміністрації, сільські голови, секретарі, спеціалісти сільських рад, представники пенсійного фонду та районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. На початку тренінгу були зібрані очікування від присутніх. Ось деякі з них:

- Нові відкриття, знайомства, задоволення;

- Команда однодумців;

- Досвід найпростішого виходу зі складних ситуацій;

- Механізми виходу зі складних конфліктних ситуацій;

- Досвід психологічної мудрості у вирішенні конфліктів, тощо.

При підведенні підсумків всі були одноголосні: «Наші очікування справдились, а найголовніше – на Дворічанщині з’явилася команда однодумців по вирішенню конфліктних ситуацій та медіації».

Були сплановані перші кроки по впровадженню знань отриманих на тренінгу:

- На базі ГО «Фонд сільських громад Дворічанщини» створити районну службу розв’язання конфліктів;

- Провести анкетування в школах району з метою виявлення лідерів;

- Впровадити в трудових, шкільних колективах району відновних практик, а саме – Коло прийняття рішень .

- Створення Шкільних служб порозуміння.

Новини Дворічанського району

Середа, 20 липня 2016 09:29
На днях у Дворічній пройшла міжнародна меморіальна наукова конференція. Тема конференції — «Сучасні проблеми екології, імунітету та ортобіозу в світлі наукових
Понеділок, 03 грудня 2012 15:24