Дворічанська районна рада

Головна Довідник

62702, смт Дворічна, вул. Радянська,8. Тел. факс: (0-250) 7-62-70, E-mail.

Час вступу до Асоціації: 13 вересня 2007 року.

Громадськість і влада Дворічанщини співпрацюватимуть у наданні безоплатної правової допомоги

26 червня 2012 року у селищі Дворічна Харківської області відбувся круглий стіл на тему «Надання безоплатної правової допомоги вразливим групам населення Дворічанського району Харківської області: сучасний стан та перспективи» в рамках реалізації проекту «Центр правової інформації та консультацій для захисту прав населення Дворічанського району». Цей проект реалізує громадська організація «Фонд сільських громад Дворічанщини» за підтримки Програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження». Участь у заході взяли виконавці проекту, сільські голови, депутати райради, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, клієнти Центру. Серед учасників також були голова Дворічанської райради Турбаба Галина Григорівна та заступник голови Дворічанської райдержадміністрації Шахов Олександр Георгійович.

Зі вступним словом виступила керівник проекту - Людмила Ковтун. Вона поінформувала присутніх про сучасний стан надання безоплатної правової допомоги в Україні. Присутні були ознайомленні з досвідом діяльності Центру правової інформації та консультацій міста Скадовська. Матеріали для ознайомлення були надані депутатом Скадовської міської ради, координатором Центру правової інформації та консультацій Іваном Шульгою.

Особливу увагу присутні звернули на те, що 18 червня 2012 року Міністерством юстиції України зареєстровано Наказ № 891/5 від 15 червня 2012 року «Про затвердження Порядку та критеріїв залучення органами місцевого самоврядування юридичних осіб приватного права до надання безоплатної первинної правової допомоги». Присутні дійшли згоди, що цей нормативно-правовий документ створює умови для залучення органами місцевого самоврядування юридичних осіб приватного права до надання безоплатної первинної правової допомоги і може бути дієвим механізмом забезпечення безоплатної первинної правової допомоги на місцевому рівні.

Учасники круглого столу задекларували у одноголосно схваленій резолюції круглого столу готовність до співпраці у напрямку забезпечення мешканців Дворічанського району безоплатною правовою допомогою та погодилися щодо необхідності здійснення таких спільних кроків:

1.Поліпшити комунікацію та взаємодію структур, що працюють у сфері правової допомоги на місцевому рівні;

2.Побудувати співпрацю по вивченню та втіленню механізму запровадження системи безоплатної правової допомоги на місцевому рівні на базі районної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення;

3.Розробити та винести на розгляд сесії Дворічанської районної ради проект рішення про проведення конкурсу (оцінки) проектів (програм) надання безоплатної первинної правової допомоги у Дворічанському районі.

Новини Дворічанського району

Середа, 20 липня 2016 09:29
На днях у Дворічній пройшла міжнародна меморіальна наукова конференція. Тема конференції — «Сучасні проблеми екології, імунітету та ортобіозу в світлі наукових
Понеділок, 03 грудня 2012 15:24